BELGA / rv
Volledig scherm
© BELGA / rv

KIJK. Ondanks discussie achteraf: Jasper Philipsen wint eerste massasprint in de Tour, Van Aert schudt het hoofd

Belgisch succes! Jasper Philipsen heeft de eerste massasprint van de Tour gewonnen. Met veel overgave won hij voor Bauhaus en Ewan. Van Aert zat in het spoor van Philipsen, maar geraakte daar niet uit. Hij moest even de benen stilhouden en schudde het hoofd als hij over de streep reed. De jury keek er bijzonder lang naar, maar zag er uiteindelijk geen graten in. Philipsen wint al zijn derde Tour-etappe.

111 reacties

  • Marko Decandt

    10 maanden geleden
    Ik denk dat het toch heel duidelijk is, Philipsen begint zijn spurt met 2 meter ruimte aan de rechter kant om net voor de streep bijna in de dranghekken te rijden. Hij zwiept zelf nog even naar links omdat hij anders in het publiek lag. Voor mij had hij gedeklasseerd moeten worden.
  • Walter De Vuyst

    10 maanden geleden
    VDP komt in de Tour veel beter tot zijn recht als helper en doet dat met brio !
  • Joeri Hermans

    10 maanden geleden
    Als al de renners tijdens een massasprint in bocht de kortste weg/ rechte lijn nemen liggen ze allemaal op een hoop en finished niemand.
  • Jens Mangelschots

    10 maanden geleden
    Mensen snappen het weer niet. Een spurter moet een rechte lijn kiezen. Dat doet Phillipsen. Het parcours loopt met een bocht. Daardoor komt die nadar dichter bij. Wout laat zich insluiten. Zoals wel vaker. Phillipsen wijkt geen meter af. Behalve die laatste meter voor de streep maar daar is niemand meer. Als VA op deze manier wint, hoor je heel België weer hoe goed Wout wel niet is. Het wordt zielig. De snelste spurter van het moment heeft gewonnen. Punt.
  • Luc De Bruycker

    10 maanden geleden
    Zwijgen voor de rust zeker aangezien een Belg gewonnen heeft. In het andere geval stond iedereen op zijn hoofd denk ik.