Twintiger uit Dadizele die 4-jarige “wil huren voor spannende dingen” krijgt twee jaar voorwaardelijk

© Shutterstock

Een 22-jarige man uit Dadizele is veroordeeld tot 2 jaar met uitstel omdat hij een oneerbaar voorstel deed aan een Kortrijkse mama van een kindje van 4. Hij wou het kindje huren en meende ook ermee in bad te willen gaan. Het kind krijgt een schadevergoeding.

Joerie Dewagenaere, jvh

Het hele verhaal draait om een 22-jarige influencer, die heel wat volgers had dankzij zijn grappige West-Vlaamse filmpjes. Daarnaast was de jongeman monitor bij jongerenorganisatie Kazou, al had hij een ziekelijke appetijt voor kleine kinderen. “Een zeer verontrustend dossier”, meende de procureur begin juni.

Ontzet uit rechten

In mei vorig jaar kwam hij via Snapchat in contact met een Kortrijkse mama van een dochter van 4. “Kan ik je dochter huren”, was zijn niet mis te verstane vraag. Geen zieke grap. “Toen ze vroeg waarom, antwoordde hij dat hij dat “gewoon spannend vond”. Hij vroeg ook een foto van haar en meende dat ze er goed zou kunnen aan verdienen”, aldus het Openbaar Ministerie. Wat hij met het kleine meisje zou doen? “In bad gaan. Het is ongeloofwaardig dat hij niet verder zou zijn gegaan.”

De rechter strafte hem tot een celstraf van 2 jaar en een boete van 8.000 euro, beide onder strenge voorwaarden. Daarnaast wordt de man 10 jaar ontzet uit de rechten en 20 jaar ontzet uit de rechten om activiteiten uit te voeren met minderjarigen.

Erfelijke factor

De ouders van het kind krijgen een morele schadevergoeding van 1 euro, het kind krijgt 650 euro schadevergoeding. “Het omgekeerde van wat we vroegen”, aldus hun advocaat Peter Gonnissen. “Vervelend, want als het meisje 18 jaar wordt, kan ze aan dat geld. Dan zal ze zich wellicht vragen beginnen stellen. Maar al bij al zijn we tevreden. We zijn ervan overtuigd dat de jongen begeleid moet worden. Anders vrezen we herval.”

De man volgde die begeleiding al voor de uitspraak. Dat het zo ver kon komen, was volgens zijn advocaat deels te wijten aan een erfelijke factor. “Zijn papa stond ook ooit onder voorwaarden voor gelijkaardige feiten. Het is dus wellicht erfelijk. Hij wou ook eens weten wat het was en zo is hij ermee begonnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen