Archieffoto ter illustratie

"Champagnespuiter" keert terug naar discotheek Carré en bedreigt bewakingsagent met vuurwapen: veroordeeld tot 16 maanden cel

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een man veroordeeld die een bewakingsagent had bedreigd met een vuurwapen aan discotheek Carré in Willebroek. Hij kreeg een effectieve celstraf van 16 maanden en een boete. Een tweede man, die het wapen nadien had proberen te verstoppen, werd veroordeeld tot een werkstraf.

Op 20 februari kreeg de lokale politie een melding dat een man een bewakingsagent met een wapen bedreigde aan discotheek Carré in Willebroek. 

Eerder was er een ruzie ontstaan tussen de man en de bewakingsagent omdat de man andere bezoekers in de discotheek natspoot met champagne. Toen de man weigerde om daarmee te stoppen, stuurde de bewakingsagent hem naar buiten. Daarna kwam de man terug en bedreigde hij de bewakingsagent met een wapen. Hij zette het wapen tegen de buik en benen van de bewakingsagent. Op camerabeelden is te zien hoe de tweede man het vuurwapen afnam en in een vuilnisbak op de parking van de discotheek verstopte. 

De eerste man bekende de feiten met het wapen, maar ontkent dat hij weerspannig zou geweest zijn tijdens de arrestatie. Hij werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van 16 maanden en 800 euro boete. De tweede man, die het wapen verstopte, ging voor de vrijspraak. "Hij wist niet dat zijn vriend een wapen bij zich had en is tussengekomen om de situatie te ontmijnen en om zichzelf en anderen te beschermen", zegt zijn advocaat. Toch werd hij veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur.

Meest gelezen