Radio2

Man in levensgevaar na vechtpartij in Schaarbeek

In Schaarbeek is zondagnamiddag een man zwaargewond geraakt bij een vechtpartij. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, terwijl de politie een verdachte kon arresteren. "De verdachte is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst", meldt het Brusselse parket.

Rond 16.45 uur moest de lokale politie Brussel Noord tussenkomen voor een vechtpartij tussen twee personen op het Liedtsplein. "Ter plaatse werd een man zwaargewond aangetroffen, en door een ziekenwagen in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Die persoon verkeert nog steeds in levensgevaar", klinkt het bij de politie.

De tweede persoon die bij de vechtpartij betrokken was, probeerde de vlucht te nemen, maar kon door de politie ingerekend worden. 

"De verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter die hem onder aanhoudingsbevel heeft geplaatst wegens opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg", zegt parketwoordvoerder Willemien Baert. "De exacte omstandigheden van de feiten moeten nog worden uitgeklaard, maar het zou gaan om een discussie waarbij wederzijds slagen en verwondingen werden toegediend."

Meest gelezen