De fietser belandde bewusteloos in de gracht langs Hogestraat in Ruddervoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
De fietser belandde bewusteloos in de gracht langs Hogestraat in Ruddervoorde. © De Voogt

Ruzie tussen fietsers escaleert volledig: 72-jarige verkeert in levensgevaar, dader vlucht met zijn speedpedelec

Een 72-jarige fietser ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na verkeersagressie. Hij kreeg het op de grens tussen het West-Vlaamse Ruddervoorde en Veldegem aan de stok met een man op een speedpedelec. Die laatste sloeg nadien op de vlucht, maar werd – met hulp van de vrouw van de zeventiger – opgepakt. De onderzoeksrechter besliste evenwel om hem vrij te laten onder voorwaarden.

  1. MIJN DORP. Het Beernem van horeca-uitbaatster Ann Vandenbussche (60): “Dat mijn zoon hetzelfde moest overkomen als ik... Daar had ik heel veel verdriet van”
    PREMIUM

    MIJN DORP. Het Beernem van horeca-uitbaat­ster Ann Vandenbus­sche (60): “Dat mijn zoon hetzelfde moest overkomen als ik... Daar had ik heel veel verdriet van”

    Al acht jaar betekent Koffiehuis Eliana naast de kerk van Oedelem een fijn toevluchtsoord voor wie houdt van koffie of een lichte lunch. Telkens word je er ontvangen door de hartelijkheid van uitbaatster Ann Vandenbussche (60). Ze moest lang wachten vooraleer haar droom van een eigen zaak werkelijkheid werd en zal er verder in dit artikel zeker naar verwijzen. Met Ann gaan we op zoek naar de fijnste plekjes in Beernem. “Eigenlijk verbaast het me dat hier zo weinig mensen wonen”, zegt ze.
    Beernem
  2. "De kinderen dragen er nog de gevolgen van": ex-part­ner Vicky hangt ander beeld op van Dimitri (36), die werd vermoord door vriendin (24)
    PREMIUM

    "De kinderen dragen er nog de gevolgen van": ex-part­ner Vicky hangt ander beeld op van Dimitri (36), die werd vermoord door vriendin (24)

    “We hadden zeven jaar lang een toxische relatie.” Dimitri Van den Borre (36), de man die maandagavond door zijn vriendin Louise (24) met een mes werd neergestoken in Burcht (Zwijndrecht), wilde volgens zijn familie zijn leven net opnieuw op de sporen krijgen. Toch hangt zijn ex-partner Vicky een heel ander beeld op van het slachtoffer. “Hij was bijzonder manipulatief en kon erg gewelddadig uit de hoek komen”, vertelt Vicky, die getuigt over hoe hij helemaal de teugels kwijtraakte na hun relatiebreuk.
    Brugge