Langverwachte ‘Barbie’-film verboden in Vietnam door omstreden scène

De gloednieuwe Barbie-film, met Margot Robbie en Ryan Gosling, zal in Vietnam niet te zien zijn. Dat melden lokale media. De reden is een scène waarin een kaart te zien is waar Vietnam moeite mee heeft.

gjs

Al maanden wordt uitgekeken naar de film van Warner Bros, waarin Margot Robbie de rol van Barbie voor zich neemt en Ryan Gosling in de huid van Ken kruipt. Hun avonturen zullen vanaf 21 juli wereldwijd te zien zijn in de bioscoop, maar de Vietnamese regering heeft beslist de prent te zullen verbieden.

(lees verder onder de foto)

© AP

Dat heeft alles te maken met een scène waarin een kaart te zien van China die niet overeenstemt met hoe daar in Vietnam naar gekeken wordt. Het gaat om de zogenaamde “negen-streepjeslijn”, die aangeeft welke gebieden in de Zuid-Chinese Zee welk land toebehoren. Vietnam heeft daar een andere kijk op dan China.

“We verlenen geen licentie voor de release van de Amerikaanse film Barbie in Vietnam”, wordt een woordvoerder van de overheid geciteerd in staatskrant Tuoi Tre, “omdat daar het aanstootgevende beeld van de ‘negen-streepjeslijn’ in te zien is.”

Eerder werden al de films Abominable en Unchartered verboden om exact dezelfde reden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer