© BELGA

David Goffin rekent in vier sets af met ‘lucky loser’, ook Elise Mertens stoot door naar tweede ronde op Wimbledon

David Goffin (ATP 123) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. De 32-jarige Luikenaar haalde het in zijn eerste ronde in vier sets (6-2, 5-7, 6-2 en 6-0) van de Hongaarse ‘lucky loser’ Fabian Marozsan (ATP 96). De partij op Court N.2 duurde een uur en 56 minuten en werd een tijd onderbroken door de regenval in Londen.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Marozsan kwam maandag in extremis de Australiër Nick Kyrgios (ATP 33) vervangen, die zondagavond laat afmeldde met een polsblessure. Goffin staat dankzij een wildcard van de organisatie op de hoofdtabel.

De Belgische nummer een treft in de tweede ronde de Chileense kwalificatiespeler Tomas Barrios Vera (ATP 133). Die versloeg in een Zuid-Amerikaans duel de Argentijn Sebastian Baez (ATP 46) in vier sets (7-6 (9/7), 3-6, 6-3 en 7-6 (7/2)).

Goffin neemt voor de negende keer deel aan Wimbledon. Twee maal haalde hij de kwartfinales, in 2019 en vorig jaar.

© BELGA

Naast David Goffin staat er met Kimmer Coppejans (ATP 188) nog een tweede Belg op de hoofdtabel. Coppejans plaatste zich via de kwalificaties voor de hoofdtabel en ontmoet dinsdag in zijn eerste ronde de Australiër Alex De Minaur (ATP 17).

“Deze overwinning betekent veel voor mij. Wimbledon is altijd een belangrijk toernooi voor mij geweest. Ik moet de organisatoren ook bedanken voor de wildcard die ze me hebben gegeven. Ik ben heel blij dat ik hier een nieuwe zege heb kunnen boeken. Het is belangrijk in de periode die ik doormaak. Ik heb nood aan matchen en aan zeges. Ik voel me fysiek honderd procent en matchen als die van vandaag geven me vertrouwen voor het vervolg van het toernooi.”

Goffin kreeg pas maandagmiddag de naam van zijn tegenstander te horen, na het laattijdige forfait van Kyrgios. “Dat was niet makkelijk”, aldus de Luikenaar. “Ik lag al in bed toen ik gisterenavond hoorde dat Kyrgios niet zou spelen. Het was lang wachten op een nieuwe opponent. Het is een originele manier om een toernooi te beginnen (lachend). Maar ik ben blij met mijn niveau tijdens de match. Ik hoop zo ver te geraken als vorig jaar.” Toen raakte de Belgische nummer een tot in de kwartfinales op Wimbledon.

© BELGA

Ook Mertens naar tweede ronde

Elise Mertens (WTA 28) toonde zich maandag na afloop van haar partij in de eerste ronde op Wimbledon erg opgelucht. De Limburgse kende een verstoorde voorbereiding door blessures aan de rug en heup, maar won toch in twee sets (7-6 (7/2) en 6-2) van de Slovaakse kwalificatiespeelster Viktoria Hruncakova (WTA 129).

“Het was een sprong in het onbekende vandaag, want ik had in de voorbereiding maar een match op gras kunnen spelen”, zei Mertens na haar wedstrijd. “Ik had wel een week goed kunnen trainen, maar dat is niet hetzelfde. Ik ben blij met deze eerste zege, en dan nog in twee sets. En mijn rug heeft het gehouden.”

“Ik heb de voorbije weken veel krachtoefeningen gedaan”, ging Mertens verder. “Na Roland Garros heb ik mijn racket nauwelijks aangeraakt. Ik ben dus heel blij met mijn niveau momenteel.”

In de tweede ronde treft de Belgische nummer een de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 76), voormalig nummer drie van de wereld en op de terugweg nadat ze vorig jaar mama werd. Svitolina klopte in de eerste ronde ouderdomsdeken Venus Williams (WTA 558) in twee sets (6-4 en 6-3).

Eerder op de dag verloor Maryna Zanevska (WTA 88) haar eerste ronde in twee sets (6-1 en 7-5) tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 623), de voormalig nummer zestien van de wereld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer