Jessie Kaps in Krakau.© BELGA

Jessie Kaps last pauze in na auto-ongeluk: “Ik heb voorlopig mijn laatste schot gelost”

Karabijnschutster Jessie Kaps last na tegenvallende Europese Spelen een pauze in. Ze doet dat om te herstellen van een auto-ongeluk.

Marc Cornelissen

De Europese Spelen in Krakau leverden voor Jessie Kaps (25) niet de verhoopte resultaten op. De Tongerse schutster werd in haar beide nummers pas 35ste (op respectievelijk 37 en 35 deelnemers). Nu heeft ze bekendgemaakt dat ze een tijdje stopt met haar sport.

“Ik heb mijn laatste schot gelost voor een tijdje”, zegt ze op Facebook. “Een tijdje geleden was ik betrokken in een auto-ongeluk. Sindsdien is mijn gezondheid langzaam achteruit gegaan, zelfs met aangepaste training en competitiebelasting. De dokters hebben beslist om de stekker uit te trekken en me vijf weken op complete rust te zetten. Daarna zullen we zien in hoeverre mijn lichaam hersteld is en hopelijk kunnen we dan plannen maken voor een comeback. Hopelijk word ik met die comeback groter en beter dan ik ooit geweest ben. Dat is alvast waarvoor ik ga vechten!”

Kaps nam in 2021 al deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Eigenlijk werkte ze toen al naar Parijs 2024 toe, maar een zilveren medaille op het EK van 2021 leverde een ticket voor Tokio op. De volgende grote afspraak in haar sport is het WK, dat half augustus plaatsvindt in Bakoe. Daar zijn ook rechtstreekse tickets voor Parijs te verdienen. Ook later zijn er evenwel nog kwalificatiemogelijkheden.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer