Vermiste tiener uit Texas na 8 jaar bewusteloos teruggevonden voor kerk

In Houston, in de Amerikaanse staat Texas, is een man die als tiener in 2015 verdween, bewusteloos voor een kerk teruggevonden. Dat hebben zijn familie en de politie maandag bekendgemaakt. Wat er al die jaren precies met de man is gebeurd, is nog altijd een mysterie. 

Rudolph "Rudy" Farias IV was 17 jaar toen hij op 6 maart 2015 werd vermist, na het uitlaten van zijn twee honden in de buurt van zijn huis in het noordoosten van Houston, in de Amerikaanse staat Texas. De honden werden al snel teruggevonden, maar van Farias ontbrak acht jaar lang elk spoor. 

"Een barmhartige Samaritaan heeft Rudy gevonden, en onmiddellijk de politie en de hulpdiensten gebeld", aldus zijn moeder, die de jongeman nadien heeft geïdentificeerd. "Mijn zoon krijgt de zorg die hij nodig heeft om het trauma te overwinnen, maar is op dit moment niet in staat om met ons te communiceren."

Er is nog weinig duidelijk over wat Farias (intussen 25) de afgelopen jaren is overkomen. De politie geeft geen verdere details over "zijn vorige verblijfplaats". Momenteel verblijft de jongeman in het ziekenhuis.

Emotioneel instabiel

Volgens Amerikaanse media leed Farias aan een depressie en een posttraumatisch stresssyndroom. De aandoeningen zouden zijn ontstaan na een dodelijk motorongeval van zijn broer vier jaar voor de verdwijning. 

"Hij was misschien gedesoriënteerd omdat hij zijn medicatie niet nam. Farias had ook astma en liep wankel door een geblesseerd rechterbeen", aldus Texas Equusearch, een organisatie die zich inzet voor het zoeken naar vermiste personen, in 2015.

"We zijn dankbaar dat Rudy is gevonden en de zorg krijgt die hij nodig heeft", zegt Texas Center for the Missing nog. "De familie vraagt om privacy."

Meest gelezen