Bestuurster beroofd met baby op achterbank

© pn

Op de grens van Drogenbos en Ukkel is dinsdag een raam ingeklopt van een voertuig waarin zich een baby bevond. Een kompaan van de dader werd gevat.

ssj

Een vrouw van rond de dertig uit Ukkel was dinsdagavond met haar baby in een kinderzitje op de achterbank van haar wagen op weg naar huis toen ze omstreeks 20 uur op de Verlengde Stallestraat in Drogenbos op brutale én sluwe wijze beroofd werd van haar handtas. De bestuurster stopte ter hoogte van de winkel AS Adventure aan een oversteekplaats om een vrouw door te laten. Die dame was niet zo onschuldig als ze liet uitschijnen. Vanaf het moment dat de wagen stil stond, kwam een man tevoorschijn die de ruit aan de passagierszijde rechts vooraan inklopte. De mannelijke dader graaide de handtas mee, en vluchtte samen met de overstekende vrouw weg.

Het slachtoffer was danig onder de indruk, maar maakte toch rechtsomkeer om de achtervolging in te zetten. In een zijstraat zag ze de twee daders, en met hulp van omstaanders slaagde ze erin om de slinkse vrouw staande te houden. De politie kwam snel ter plaatse en kon de vrouw in de boeien slaan. De man slaagde er wel in te ontsnappen. De vrouw werd meegenomen door de politie en moest gisteren voor de onderzoeksrechter verschijnen.

De vrouw ontkent de feiten, en verklaarde enkel getuige geweest te zijn van de feiten. Het slachtoffer en haar baby zijn ongedeerd gebleven. De vrouw is wel haar handtas kwijt. Daarin zat onder meer een geldsom van ongeveer 750 euro en een iPhone.

Dat sac-jackers via een list een wagen doen stoppen, is nieuw. Normaal viseren ze voertuigen die stilstaan voor een rood licht of door een file.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen