Karen Damen (48) slachtoffer van cybercriminelen: “Dat was schrikken”

Karen Damen is het slachtoffer van internetfraudeurs. Niet enkel haar naam en foto, maar ook die van haar moeder worden nu gebruikt om onschuldige mensen geld af te troggelen.

red
Bron: Dag Allemaal

Met sensationele titels en vervalste foto’s proberen internetfraudeurs geld af te troggelen. Steeds meer gebruiken ze daarbij bekende gezichten. Matthias Schoenaerts, Gert Verhulst, Ann Lemmens: stuk voor stuk gingen cybercriminelen al aan de slag met hun naam en foto. Ook Karen Damen krijgt ermee te maken. “De Centrale Bank van België klaagt Karen Damen aan voor haar uitspraken op live TV”, is een van de titels die dan gebruikt worden online. “Dit blijft maar duren”, zegt ze in Dag Allemaal. “Zelfs mijn mama belde me al in paniek op.” Want niet enkel foto’s van de actrice worden gebruikt, er dook ook al een foto op met haar moeder. “Dat was schrikken voor haar.”

Damen kan weinig doen aan de situatie behalve waarschuwen om voorzichtig te zijn en niet door te klikken op de links naar website of in te gaan op chatgesprekken. Mensen die het slachtoffer worden van cybercriminaliteit, moeten zo snel mogelijk contact opnemen met de politie en hun bank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer