Screenshot Apple App Store

Threads gaat concurrentie aan met Twitter: goeie zet van Meta?

Threads, de applicatie waarmee Meta-topman Mark Zuckerberg de concurrentie wil aangaan met Twitter van Elon Musk, is nu al als pre-order beschikbaar in de App Store van Apple. De nieuwe applicatie dook ook al op in de Google Play Store. Volgens Amerikaanse media zou Threads beschikbaar zijn vanaf 6 juli, dat blijkt uit screenshots die online circuleren. 

In de App Store van Apple is "Threads, an Instagram app" al beschikbaar als pre-order. Eerder was de app ook al opgedoken in de Google Play Store. Threads wordt door de makers omschreven als een "text-based conversation app", wat lijkt te bevestigen dat Meta, het moederbedrijf van Facebook, met deze nieuwe applicatie vooral de concurrentie met Twitter wil aangaan, waar de focus ook op tekst ligt. 

Screenshot Apple App Store

De lay-out van de app lijkt verdacht veel op die van Twitter, en ook de naam bevat een knipoog naar de applicatie van Elon Musk. Wanneer een Twitter-gebruiker verschillende berichten over hetzelfde thema na elkaar plaatst op het platform spreken we ook over een "thread" of "draadje".

Threads wordt gekoppeld aan Instagram, wat wil zeggen dat Instagram-gebruikers hun eigen gebruikersnaam zullen kunnen behouden. Je zal ook meteen je vrienden kunnen importeren uit de Instagram-app. 

Goed moment?

Wanneer de app precies beschikbaar zal zijn, is nog niet duidelijk en Meta heeft daar ook nog niet officieel over gecommuniceerd. Volgens de Amerikaanse pers zou Threads donderdag (6 juli) al gelanceerd worden. Ze baseren zich daarvoor op screenshots die online circuleren.

Het lijkt een goed moment voor Meta om een rivaal voor Twitter op de markt te brengen, want heel wat gebruikers klagen over het socialemediaplatform sinds Elon Musk er het roer heeft overgenomen. Afgelopen weekend nog beperkte Musk het aantal berichten dat (gratis) gebruikers dagelijks kunnen lezen, tot 1.000. Betalende gebruikers kunnen tot 10.000 tweets per dag lezen.

Vandaag heeft Twitter ook bekend gemaakt dat TweetDeck, een toepassing om tweets in kolommen te ordenen, vanaf volgende maand onder het betalende abonnement Twitter Blue zal vallen. 

Meest gelezen