Buurt dwingt hippe bar tot sluiting: “Hier is amper vijf keer gefeest”

© jve

Het hippe Dunes Plage verdwijnt. De provincie gaf enkele buurtbewoners gelijk dat de site niet ingevuld wordt zoals voorgeschreven en vernietigde daarop prompt de bouwvergunning. De uitbater ziet zo een investering van 150.000 euro in rook opgaan. “In totaal werd hier vijf keer gefeest”, aldus de uitbater.

Junior Verbeeke

Er komt geen derde zomer voor het hippe Dunes Plage. De uitbaters zagen hun vergunning voor hun bar met zwembad vernietigd door de provincie omdat de invulling van de site niet voldeed aan de voorwaarden van het BPA (bijzonder plan van aanleg, nvdr.). Volgens de voorschriften is de site bestemd voor sport en ontspanning, maar enkele buurtbewoners vinden dat er vooral veel gefeest wordt. Zij vochten de vergunning aan en kregen dus gelijk.

“Ons restaurant draait nog steeds goed, en we zagen in de leegstaande site een buitenkans. Maar blijkbaar beschikken wij uiteindelijk niet over de juiste vergunning”, aldus een van de uitbaters. “In totaal werd hier vijf keer gefeest. Daarbij zat de trouw van mijn man en ik.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen