Minstens zeven gewonden nadat auto inrijdt op mensenmassa in Tel Aviv, Hamas prijst “heroïsche” aanval

Bij een aanslag waarbij een auto is ingereden op een mensenmassa in de Israëlische stad Tel Aviv zijn zeker zeven gewonden gevallen. De dader heeft ook een steekwapen gebruikt om burgers aan te vallen. Een passant kon de automobilist doodschieten, de politie heeft meerdere mensen gearresteerd.

jvh, gli
Bron: BELGA

De Israëlische politie heeft de aanval in het noorden van Tel Aviv bevestigd. “Er is sprake van een terroristische aanslag”, luidt het. De politie spreekt over zeven gewonden, van wie er drie erg aan toe zijn. De politie laat ook weten dat ze erin geslaagd zijn om de aanvaller te “neutraliseren”. Ook werden “meerdere mensen” opgepakt die konden gelinkt worden aan de verdachte.

De aanslag vond plaats in een commerciële buurt in Tel Aviv. “Het voertuig reed in op voetgangers, waarna de automobilist zijn wagen verliet en onschuldige burgers begon neer te steken”, zei Uri Shacham van Magen David Adom, het ‘Israëlische Rode Kruis’. Volgens de Israëlische geheime dienst is de dader de 20-jarige Abed Elohab Halaila, een Palestijn afkomstig van de Westelijke Jordaanoever.

Lof van Hamas

De Palestijnse terreurorganisatie Hamas prijst de aanval. Een Hamas-woordvoerder heeft het over een “heroïsche” actie van de automobilist. “De bezetters betalen nu de prijs voor de misdaden die ze tegen ons volk plegen in het vluchtelingenkamp Jenin. We eren de helden die ons volk verdedigen”, klinkt het. Of Hamas zelf achter iets te maken heeft met de aanslag, is voorlopig nog niet helemaal duidelijk, al eist de groepering de aanslag wel op.

Sinds maandagnacht is Israël bezig aan een grootschalige operatie in Jenin. Daarbij zouden ondertussen al minstens tien doden zijn gevallen. De Israëliërs zien het vluchtelingenkamp van Jenin als een terroristisch bolwerk.

© AFP

© REUTERS

© AP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER