Van Peteghem wil met eenjarige staatsbon banken onder druk zetten om spaarrente te verhogen: “We gaan concurrentie aan met het spaarboekje”

Tijdens een Kamerdebat over de spaarrentes heeft Vincent Van Peteghem (cd&v), minister van Financiën, de uitgifte van een staatsbon met een looptijd van één jaar aangekondigd. Hij wil op die manier de banken onder druk zetten om de spaarrentes op te trekken.

Waarom is dit belangrijk?

De regering heeft de voorbije weken meermaals kritiek geuit op de lage spaarrentes. Intussen hebben verschillende banken, waaronder de grootbanken KBC en Belfius, de spaarvergoedingen naar boven bijgesteld. Maar volgens sommige regeringspartijen, waaronder Vooruit, blijven de spaartarieven te laag.

In het nieuws: Tijdens een commissie naar aanleiding van de lage spaarrentes in ons land zei Van Peteghem dat er een uitgifte van een nieuwe staatsbon gepland staat.

  • De looptijd zal één jaar bedragen. Bij de vorige uitgifte kon je intekenen op staatsbons met een looptijd van drie en tien jaar.
  • De staatsbons zullen specifiek gericht zijn op particulieren. De minister wil zo de banken onder druk zetten om de spaarrente te verhogen. "We gaan rechtstreeks de concurrentie aan met het s
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer