Stad Leuven

Wie ooit trouwde in Abdij van Park in Heverlee kan zijn huwelijksdag herbeleven

De Abdij van Park in Heverlee bij Leuven nodigt op zondag 10 september alle koppels uit die ooit getrouwd zijn in de Sint Jan Evangelist kerk. Het is dan Open Monumentendag met als thema “Met hart en ziel". De koppels kunnen hun huwelijksdag in volle glorie herbeleven in de abdij. 

Tijdens de Open Monumentendag op 10 september kunnen koppels die ooit getrouwd zijn in de kerk op de site van de Abdij van Park in Heverlee, die dag herbeleven. Er zal eerst een eucharistieviering zijn rond de hernieuwing van de geloftes. Na de viering kan er aan de trappen van de abdijkerk geposeerd worden voor een nieuwe huwelijksfoto. Voor alle koppels zijn er gereserveerde stoelen vooraan in de kerk. Ook ​familieleden, getuigen, kinderen en kleinkinderen zijn van harte welkom.

Nadien zijn alle koppels welkom op een receptie, voor een stuk huwelijkstaart, een toost en een woordje door schepen van Burgerzaken Dirk Vansina (CD&V): "In de 16 jaar dat ik huwelijken voltrek, heb ik al heel wat koppels mogen ontvangen en leren kennen. Het huwelijk is doorheen de tijd geëvolueerd, en daarmee een traditie in vernieuwing. Liefde, toewijding en traditie blijft altijd de kern. Elkaar het ja-woord geven doe je met hart en ziel. Het wordt een heuglijke dag vol liefde en verbinding.”

Koppels die zich willen inschrijven kunnen dat nog tot 1 september via www.abdijvanpark.be.

Stad Leuven

Meest gelezen