Studente (23) blijft in cel op verdenking van kindermoord: “Verslag wetsdokter is niet eenduidig”

Verdachte Claudia D.C. en advocate Elise Standaert© rr, aft

Brugge -

Een 23-jarige Bruggelinge blijft twee maanden langer in de cel op verdenking van kindermoord en schuldig verzuim. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. De wetsdokter is intussen klaar met zijn rapport, maar dat zou geen uitsluitsel bieden of het pasgeboren kind van Claudia D.C. een natuurlijke dood stierf dan wel om het leven werd gebracht.

Arne Franck

De 23-jarige studente verpleegkunde beviel op nieuwjaarsdag van een meisje. Enkele minuten later was het pasgeboren kindje dood en verborg de jonge moeder het lichaampje in een vuilniszak op zolder. Na de ontdekking van het lijkje werd Claudia D.C. gearresteerd op verdenking van kindermoord en schuldig verzuim. De vrouw betwist tot op vandaag dat ze enige vorm van geweld gebruikte. Naar eigen zeggen stierf haar kind een natuurlijke dood.

LEES OOK. Jonge moeder die pasgeboren baby in vuilniszak dumpte blijft in cel, ook vrienden worden nu verhoord: “Zij zullen bevestigen dat ze niet wist dat ze zwanger was”

De eerste resultaten van de autopsie toonden aan dat de volgroeide baby levend ter wereld kwam en een tiental minuten leefde. Maar hoe het kindje stierf, blijft onduidelijk. Ook het autopsieverslag van de wetsdokter biedt geen uitsluitsel. “De resultaten zijn niet eenduidig”, zegt advocate Elise Standaert. “Ik zal het verslag met een arts en mijn cliënte bespreken om na te gaan of wij eventueel een tegenexpert zullen aanstellen. We zullen ons ook beraden over een eventueel beroep tegen de verdere aanhouding.”

LEES OOK. Studente (23) die verdacht wordt van kindermoord “wist niet dat ze zwanger was”: “Ook in het ziekenhuis had niemand iets gemerkt”

Op het kindje werden alvast geen sporen van bruut geweld aangetroffen. Volgens de wetsdoker kan niet met honderd procent zekerheid worden uitgesloten dat het verstikt werd. Claudia D.C. verklaarde van meet af aan dat ze niet wist dat ze zwanger was. De uitlezing van haar gsm en de verklaringen van familieleden en vrienden zouden dat ook bevestigen. Intussen is het wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiaters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen