Archieffoto

Vliegtuig met Bart De Wever moet landing op Zaventem op laatste moment afbreken

Een vliegtuig van Brussels Airlines heeft de landing op Brussels Airport op het laatste moment moeten afbreken, omdat er een voertuig in de weg stond. Aan boord waren de Antwerpse politici Bart De Wever en Annick De Ridder (beiden N-VA) en havenbaas Jacques Vandermeiren.

De piloot van de vlucht uit Hamburg besloot op het laatste moment de landing af te breken en opnieuw op te trekken. Brussels Airport bevestigt dat er een onderhoudswagen mogelijk te dicht bij de landingsbaan stond. "Er is op geen enkel moment gevaar geweest voor de passagiers", is te horen. "De voorziene veiligheidsprocedures hebben gewerkt en hebben geleid tot een 'go around' van het betrokken vliegtuig, op instructie van de luchtverkeersleiding."

De luchthaven heeft een onderzoek opgestart om te achterhalen hoe het incident kon gebeuren. Aan boord van het vliegtuig was een delegatie Antwerpse politici, op de terugweg van een economische missie in Hamburg. Burgemeester Bart De Wever en schepen Annick De Ridder reageerden opgelucht na de landing.

Meest gelezen