RTV

Lijnbus belandt in gracht in Heist-op-den-Berg

In Heist-op-den-Berg is een bus van een onderaannemer van de Lijn in een diepe gracht terechtgekomen. Dat schrijft RTV en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. Er zaten geen passagiers in de bus tijdens het ongeval en de chauffeur raakte ook niet gewond. Er is wel veel materiële schade.

Rond 9 uur vanmorgen gebeurde er een opmerkelijk ongeval op de Liersesteenweg tussen Aarschot en Heist-op-den-Berg. Een bus in onderaanneming van De Lijn was onderweg naar de stelplaats van Heist-op-den-Berg toen die in een diepe gracht belandde.

"Ik was vanachter in de tuin mijn duiven aan het laten vliegen en plots hoorde ik een grote bonk", zegt de buurman bij RTV. "Vorig jaar is er nog een kraan tot in mijn tuin gereden en nu zag ik opeens een bus in de gracht steken."

Tijdens het ongeval zat er niemand op de bus. De chauffeur raakte ook niet gewond, maar moest wel ter controle naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. "Mogelijk heeft de chauffeur een epileptische aanval gekregen", zegt onderaannemer De Reys.

Meest gelezen