RV / AP
Volledig scherm
© RV / AP

Oekraïense kolonel beschuldigt Rusland chemisch wapen ‘Dauw van de Dood’ te gebruiken bij Bachmoet

De Oekraïense kolonel Oleksiy Dmytrashkivsky beschuldigt Rusland er in een videoboodschap van dat het actief chemische wapens inzet tegen de Oekraïense troepen in de buurt van Bachmoet. Het zou gaan om ‘Lewisiet’, een blaartrekkend gas uit dezelfde familie als mosterdgas.

8 reacties

  • Karel Valgaern

    10 maanden geleden
    Ook in Syrië hebben de russen al chemische wapens gebruikt.Dus niet verwonderlijk dat zij ook in Oekraïne zich hieraan schuldig zouden maken. En zij zullen steeds verder gaan in gruwelijkheden. En nog steeds zijn er mensen die deze criminelen willen belonen, maar natuurlijk wel met anderen hun land, niets van hun eigen.
  • René Verbouw

    10 maanden geleden
    Enige manier om het monster Poetin te stoppen is hem uitshakelen.
  • johanneke li

    10 maanden geleden
    De barbaarsheid van rusland kent geen grenzen! Welnu, dan zal de straf die ze hiervoor moeten ondergaan OOK geen grenzen kennen!
  • Gert Zerk

    10 maanden geleden
    Nu weeral chemische wapens. Wat word het volgende? Als de NATO niet kordater gaat ingrijpen is de Oekraïense bevolking uitgeroeid binnen een jaar ondanks hun heldhaftig verzet. En ik weet nu al zeker dat niemand van die terroristische massamoordenaars ooit voor een rechtbank zal staan .
  • Karl Callebaut

    10 maanden geleden
    Laten we gewoon wachten om in te grijpen op het grondgebied van Oekraïne - de Russen hebben daar geen zaken, toch? - tot de Russen een nucleair incident triggeren of een vuile/nucleaire bom tot ontploffing brengen...Dan kunnen we de VN-raad - met veto-recht voor de mannen van het Crim(i)lin - nog eens bijeenroepen om e.e.a. nog eens te bediscuteren en nuanceren, toch? Het zit toch goed in elkaar bij ons, niet? Bij de Kremlin supercriminelen gaat het, voorlopig toch, sneller en effectiever...