Alexandra Van Varenberg opent Little Knokke in de Lippenslaan. Jean-Claude Van Damme was deze week een opvallende gast op het terras
Volledig scherm
PREMIUM
Alexandra Van Varenberg opent Little Knokke in de Lippenslaan. Jean-Claude Van Damme was deze week een opvallende gast op het terras © Little Knokke

Jean-Claude Van Damme spotten? Dan moet je in Knokke zijn: “Koffie drinken in nieuwe zaak van nichtje”

Knokke-Heist heeft er met Little Knokke een nieuwe horecazaak bij en die wordt uitgebaat door een bijzondere dame: Alexandra Van Varenberg (34). Haar naam doet niet meteen een belletje rinkelen, maar haar oom is wereldberoemd. Ze is immers de nicht van Jean-Claude Van Damme. In haar bar biedt ze ontbijt, lunch, koffie en thee aan. “Ook mijn nonkel zal hier straks zeker eens langskomen”, zegt Alexandra.

  1. Knokke-Heist investeert in twee weerstations: “Voor een meer duurzame landbouw en een gezonde leefomgeving”

    Knok­ke-Heist investeert in twee weerstati­ons: “Voor een meer duurzame landbouw en een gezonde leefomge­ving”

    Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft op de landbouwbedrijven van Ronny Rabout in Ramskapelle en bij Chris Dhondt in Westkapelle een weerstation laten installeren. De toestellen meten de neerslag, temperatuur, luchtvochtigheid en bladnat. “Dit helpt onze lokale landbouwers om het moment en de dosis van gewasbeschermingsmiddelen accuraat te bepalen, wat de efficiëntie ten goede komt”, klinkt het.
    Knokke-Heist
  2. Wanneer mag je in welke kustgemeente zwemmen in zee? “Vanaf Hemelvaart komen er heel wat badplaatsen bij”
    PREMIUM

    Wanneer mag je in welke kustgemeen­te zwemmen in zee? “Vanaf Hemelvaart komen er heel wat badplaat­sen bij”

    “Strenger dan in andere landen? Onze cijfers rond zware ongevallen of verdrinkingen bewijzen dat het werkt.” Knokke-Heist is dit weekend de enige kustgemeente waar redders op het strand staan én je dus op bepaalde plaatsen een duik mag wagen in de – koude – Noordzee. Traditiegetrouw verschilt het van badplaats tot badplaats wanneer er voor het eerst redders present tekenen, en hoeveel er dat zijn. Het goede nieuws: vanaf Hemelvaartsdag kan je ook op andere plaatsen aan de kust zwemmen onder toezicht van redders. Een overzicht.
    Knokke-Heist