REUTERS / BELGA / Photo News
Volledig scherm
© REUTERS / BELGA / Photo News

België bij Europese ‘Big Five’ op UEFA-coëfficiëntenranking, maar extra ticket is nog ver weg

Een primeur voor ons land! Op basis van het afgelopen seizoen behoort België voor het eerst deze eeuw tot de beste vijf landen in de UEFA-coëfficiëntenranking. Achter Engeland, Italië, Duitsland en Spanje, maar vóór Nederland en Frankrijk. Allemaal te danken aan het Europese boerenjaar met drie Belgische kwartfinalisten en Club Brugge dat overwinterde in de Champions League.

7 reacties

  • Laurent Vanempten

    10 maanden geleden
    Vergeet niet dat twee seizoenen geleden de Belgische clubs er buiten AA Gent helemaal niets van bakten. Zal komende seizoen hetzezlfde scenario zijn vrees ik.
  • Jonas Vadeville

    10 maanden geleden
    Een overwinning in conference league is evenveel punten waard als in champions league…
  • Ricardo Paulssen

    10 maanden geleden
    Belgische competitie is helemaal niet van een knap niveau, net als de Nederlandse eredivisie dat niet is. Er worden enkel door de Conference League zoveel punten gehaald, het gevolg is dan dat je wellicht een extra ticket krijgt om daarna in de Champions Leag een draai om de oren te krijgen. Volledig vertekend beeld
  • Eric Bex

    10 maanden geleden
    Als je zelfs kan eindigen voor één van de Grote Vijf en de vier die voor jou staan allen landen zijn van de G5 dan mag je gerust stellen dat de JPL een sterke competitie is. Geef de JPL-clubs dezelfde budgetten als pakweg de Premier League en we winnen ook Europese bekers.
  • Meert Dominique

    10 maanden geleden
    Het zal maar tijdelijk zijn maar toch een serieuze domper voor zij die steeds over een "Mickey Mouse" competitie of denigrerend " de pintjesliga' spreken.