PZ KLM

Politie geeft achtervolging van dolle autobestuurder op in Jette: 26 verkeersovertredingen vastgesteld

De autobestuurder reed zonder rijbewijs in de zone Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/Meise en werd opgemerkt door een slimme camera. De lokale politie zette de achtervolging in omdat de man zonder rijbewijs rondreed. De man reed tegen hoge snelheid tot in Jette. Onderweg reed hij net geen mensen aan, negeerde hij rode verkeerslichten en vlamde ook over het voetpad. Toen hij zich vastreed, vluchtte hij te voet weg.

Eén van de politieploegen van de zone KLM kreeg een signaal via een ANPR-camera omdat een man reed zonder geldig rijbewijs. Hij moest nog herstelexamens afleggen. De ploeg kruiste op een gegeven moment de auto, maar nog voor ze hem konden tegenhouden, reed de bestuurder de A12 richting Brussel op.

De ploeg zette de achtervolging in en kwam met zwaailicht en sirene naast de vluchtende auto rijden. Eén van de agenten gaf de bestuurder een teken om te volgen. Aanvankelijk doet de bestuurder dat, maar even verder op versnelt hij weer en rijdt hij tegen hoge snelheid de Ring op naar afrit Jette. Daarbij reed hij bijna een voetganger aan die aan het oversteken was.

De man reed daarna via het voetpad voorbij een rood licht. Enkele straten verder miste de bestuurder de bocht en botste tegen een geparkeerde wagen aan. De bestuurder stapte uit en vluchtte te voet weg.

De politieagenten besloten om de achtervolging te stoppen omdat ze het te gevaarlijk vonden. Ze hebben wel een proces-verbaal opgesteld voor 26 inbreuken. Het voertuig, waar de vrouw van de bestuurder eigenaar van is, werd getakeld op bevel van het parket.

Meest gelezen