Dieven sleuren koppel uit Rekkem van hun elektrische fietsen en gaan ermee vandoor

Een koppel vijftigers uit Rekkem is zondag op klaarlichte dag bestolen van hun elektrische fietsen. Ze werden van hun fiets gesleurd toen ze vanuit Menen op het jaagpad langs de Leie reden. De daders vluchtten ermee over de grens met Frankrijk. De politiezone Grensleie doet een oproep om voorzichtig te zijn en verdacht gedrag te melden.

Een leuke fietstocht eindigde zondag in mineur voor het koppel uit Rekkem. Toen ze rond 17 uur op het jaagpad langs de Leie reden, werden ze op brutale wijze overvallen. Twee mannen sleurden het koppel van hun elektrische fiets. Daarbij brak de man zijn neus. Ook de vrouw raakte lichtgewond.

"We vinden dit erg, bestolen worden op het jaagpad en op zo'n manier", zegt Stefaan Vannieuwenhuyse, woordvoerder van politiezone Grensleie. "Vorige week is bijna hetzelfde gebeurd, ook op het jaagpad. Iemand stond toen te plassen en intussen werd zijn elektrische fiets gestolen. Blijkbaar zijn er mensen actief op het jaagpad die jagen op mensen met een elektrische fiets."

Camerabeelden

"Een fietsdiefstal is erg, want elektrische fietsen zijn duur, maar zeker als er geweld bij komt kijken. We patrouilleren nu extra, zowel met de fiets, als met de combi en motor, en zelfs te paard." De politie gaat er niet meteen vanuit dat de twee feiten aan elkaar gelinkt zijn, maar houdt alles pistes open. "Op camerabeelden zien we ze de grens oversteken, maar we zien geen details. Het is moeilijk om de personen te identificeren. Tips zijn altijd welkom en laat zeker weten als je iets verdacht ziet op het jaagpad", zegt Vannieuwenhuyse.

Volgens de politie is het opvallend dat zoiets op klaarlichte dag gebeurt. "Rond 17 uur is er normaal wel volk op het jaagpad, maar niemand heeft iets gezien. De dieven hielden zich schuil ter hoogte van de brugpijler en sloegen dan toe, op klaarlichte dag. Wees dus extra alert."

Meest gelezen