In Kessel-Lo bij Leuven is een boom neergevallen aan de Platte Lostraat.

Ook hier en daar stormhinder in België: treinverkeer onderbroken in West- en Oost-Vlaanderen

Ook in ons land heeft de storm hier en daar schade veroorzaakt. Zowel in West-Vlaanderen, als Vlaams-Brabant en Limburg werden intussen omgewaaide bomen gemeld. Het KMI verlengt code geel voor wind in alle Vlaamse provincies tot 21 uur vanavond, met uitzondering van Vlaams-Brabant. 

De voorspelde rukwinden van woensdag waren niet zo hevig als in Nederland, toch waaiden hier en daar enkele bomen om. Zowel in Beersel in Vlaams-Brabant, als in Kortemark in West-Vlaanderen vielen bomen op de sporen of de bovenleiding. 

Daardoor werd het treinverkeer onderbroken tussen Halle en Linkebeek, en tussen Diksmuide en Lichtervelde.

"Door een snelle melding werden de hulpdiensten meteen verwittigd", zegt Britt Monten van Infrabel over de lijn Diksmuide-Lichtervelde. "De hinder duurde ongeveer veertig minuten. Het treinverkeer werd na de middag hervat, maar er waren nog minstens een uur lang vertragingen."

In Kessel-Lo bij Leuven, waar een boom is neergevallen aan de Platte Lostraat.

Ook in Kessel-Lo bij Leuven is door de felle wind een boom op het dak van een huis gevallen, dat beschadigd raakte. De brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan opnieuw vrij te maken. In het Limburgse As vernielde een omgevallen eik twee auto’s. Er vielen nergens gewonden. 

Tot slot raakten in Lissewege, een deelgemeente van Brugge, twee auto’s zwaar beschadigd door rondvliegende takken. Door de schade zijn de twee voertuigen niet meer rijvaardig. "We werden wakker van de takken die tegen onze ramen knalden. Volgens mij hebben we brute pech gehad, want bij de andere buren is de schade minder groot", zegt de getroffen bewoner. 

In Lissewege raakten twee auto’s zwaar beschadigd langs de Jakob Reyvaertstraat
Junior Verbeeke

Het KMI verlengt code geel voor wind in alle Vlaamse provincies, met uitzondering van Vlaams-Brabant, tot 21 uur. Ook in Luik geldt code geel. Het KMI waarschuwt voor rukwinden tot 70 kilometer per uur. 

Het noodnummer 1722 is actief vanwege het risico op wateroverlast.

Meest gelezen