Legaal street art maken? In Vilvoorde kan het

In Vilvoorde kunnen graffitikunstenaars vanaf nu hun kunst aanbrengen op een nog lege muur in Asiat Park. De stad stelt die muur ter beschikking van beginnende graffitikunstenaars om legaal te kunnen oefenen. De stad plant ook street art-workshops voor jongeren. 

Beginnende graffitikunstenaars kunnen zich vanaf nu uitleven op een lege muur in Asiat Park in Vilvoorde. De stad wil amateurs in de "street art" de kans geven hun talent te ontwikkelen. Er komen ook graffitiworkshops voor jongeren in de toekomst. Die worden georganiseerd tijdens een zomerkamp van Hall9, de bouldering-hal in Asiat Park. 

Met de muur wil Vilvoorde nog meer gaan inzetten op graffitikunst. De stad telt nu meer dan 50 verschillende street art-werken van nationale en internationale artiesten. "Om de lokale kweekvijver te behouden én vergroten, wordt er ingezet op een blinde muur waar plaats is voor legale graffiti, street art en muurschilderingen", klinkt het in een persbericht.

“Street art is een interessante manier om verhalen en ideeën tot uiting te brengen. Maar zoals alle kunstvormen, vraagt het ook oefening. Met de opening van de legale street art- muur in Asiat Park krijgt lokaal talent de kans om te groeien. De workshops creëren dan weer een opportuniteit om eens te proeven van deze kunstvorm", zegt schepen voor Jeugd, Sport en Cultuur Moad El Boudaati (Vooruit).

Meest gelezen