Hann Suffeleers beweert niets met de schriftvervalsing te maken te hebben.© DS

Ruzie tussen jongste kasteelheren van Vlaanderen: “Hij gaf toe dat hij handtekening vervalste”

Borgloon -

Ze kochten het Kasteel van Gors in Borgloon en zouden samen de jongste kasteelheren van Vlaanderen worden, maar nu beschuldigt Hann Suffeleers zijn vriend J. V. C. van bedrog. “Hij heeft aan mij toegegeven dat hij de handtekening heeft vervalst.” Het parket van Limburg was eerder al een onderzoek gestart, na een klacht van strafpleiter Luk Delbrouck wegens schriftvervalsing.

Hann Suffeleers (24) en J. V. C. (29) uit Lummen kondigden eind mei in Het Belang van Limburg aan dat ze samen het Kasteel van Gors in Borgloon hadden gekocht. Een imposant kasteel van 3.000 vierkante meter vol kristallen lusters en marmer, te koop voor 5.495.000 euro via het exclusieve vastgoedkantoor Found & Baker. Over hoe “de jongste kasteelheren van Vlaanderen” aan het geld kwamen, bleven ze zeer mysterieus. “Voor hoeveel we het kasteel effectief gekocht hebben, houden we voor ons. Net als hoe we het nodige geld hebben gevonden om het te kopen.”

Hann Suffeleers beweert niets met de schriftvervalsing te maken te hebben.© DS

Verliefd

Intussen lijkt de verkoop van het kasteel op losse schroeven te staan. Twee weken geleden stapte de bekende strafpleiter Luk Delbrouck naar het parket van Limburg om een klacht tegen onbekenden in te dienen wegens valsheid in geschrifte en werd er een gerechtelijk onderzoek gestart. “Wat een droom moest worden is uitgemond in een nachtmerrie. Van kasteelheer van Gors naar crimineel met een balkje voor mijn ogen in de krant”, zucht Hann Suffeleers (24).

Maar hoe is het dan zover kunnen komen? “Alles begon zowat een jaar geleden in een Lummens restaurant waar ik als flexi-jobber werkte. J.V.C. schoof daar zijn benen onder tafel en we raakten aan de praat. Hij voegde me toe op Facebook en hij begon me berichten te sturen. Ik was daar niet zo gelukkig mee, want ik merkte namelijk dat J. gevoelens voor me had. Hij was verliefd op mij, maar ik ben hetero. We werden dan maar vrienden. Als vrienden trokken we in november een weekend naar de kust en daar vertrouwden we elkaar onze dromen en ambities toe. Ik vertelde hem dat ik ervan droomde om een kasteel te kopen om er evenementen te organiseren, maar daarna spraken we er niet meer over. Tot J.V.C me een maand later vertelde dat hij een vette erfenis van zijn ex-verloofde had openstaan. ‘Hè, wacht eens even, daar konden we toch een kasteel mee kopen? En zo geschiedde. ’”

“Twijfels bij fameuze erfenis”

Eind februari trokken Suffeleers en J.V.C naar het kasteel van Gors dat te koop stond. “Kasteeleigenaar Joris Dillen vroeg uiteraard een bewijs van solvabiliteit, maar daar had J. aan gedacht. Hij haalde een brief van een Hasseltse advocaat tevoorschijn. Na het artikel in Het Belang van Limburg heeft J. aan mij toegegeven dat hij zelf die handtekening onder het document heeft geplaatst. Ik heb dan ook niets met die schriftvervalsing te maken. Ook over die fameuze erfenis heb ik ernstige twijfels. Iets wat ik vrijdag ook tegen de onderzoekers zal zeggen, maar nu toch al wil onderstrepen. J. blijft echter maar beweren dat hij nooit slechte bedoelingen heeft gehad. Na een gesprek met de politie heb ik toch een advocaat onder de arm genomen. Als die erfenis niet bestaat, blijf ik met een hoop loze beloften en een deuk in mijn reputatie achter. Terwijl ik steeds te goeder trouw was. Ik dacht dat alles correct was verlopen, maar nu wordt onderzocht of ik om de tuin werd geleid.”

Bert Beelen, de advocaat van Hann Suffeleers, knikt: “Mijn cliënt heeft geen enkel document getekend, niet het document dat de solvabiliteit moest aantonen en ook niet het verkoopsdocument. Hij was tot het artikel in jullie krant ook niet op de hoogte dat het om een valse handtekening zou gaan.”

Onderzoek

Meester Jo Everaerts, de advocaat van kasteelheer Joris Dillen reageert verrast: “Dit is allemaal nieuw voor mij. Wat ons betreft gaat de koop nog steeds door.” Ook de general manager van het exclusieve vastgoedkantoor Found & Baker Philippe De Backer is karig met info. “Tja, de notariële akte moet nog getekend worden.” Marijke Theunis van Parket Limburg laat weten dat het onderzoek nog loopt. Ondertussen wisselde J.V.C vorige week woensdag van raadsman. Zijn huidige advocaat Gunther Maex is zich nog volop aan het inlezen in het dossier: “Ik ga niet reageren op de beweringen van de heer Suffeleers. Wij wachten het verhoor van mijn cliënt deze week af.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer