Kaas werd 30 procent duurder, aardbeienconfituur 25 procent en fishsticks zelfs meer dan 32 procent... Aan de kassa betaal je vandaag een pak meer dan een jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaas werd 30 procent duurder, aardbeienconfituur 25 procent en fishsticks zelfs meer dan 32 procent... Aan de kassa betaal je vandaag een pak meer dan een jaar geleden. © Photo News

Grondstoffen en energie fors goedkoper, maar prijzen in supermarkt blijven stijgen: mogen we nog dromen van een goedkopere winkelkar?

Volgens Testaankoop betaalden we vorige maand 17 procent meer voor dezelfde winkelkar als een jaar geleden. Nochtans zijn de internationale voedingsprijzen gedaald en ook de hoge energieprijzen zijn al lang geen excuus meer. Wat is er dan wel aan de hand? En gaat de prijs van onze winkelkar ooit nog dalen? Els Breugelmans, professor retailmarketing (KUL) beantwoordt onze vragen.

62 reacties

  • walter aerts

    9 maanden geleden
    De aardappelen zijn 2 tot 3 maal zo duur tegenover vorig jaar.De reden is dat de voorraden uitgeput zijn volgens de telers.Hoe komt het dan als men in gelijk welke winkel komt er alle soorten liggen zoveel men maar wil.Wel tegen een veel te dure prijs.Bedrog op grote schaal.
  • Heinz Rumes

    10 maanden geleden
    Eens kijken hoeveel tussen personen hier op moeten rijkelijk leven en hoeveel taksen en accijnzen hierop zijn betaald, ja dan wordt alles duidelijk.
  • Ivan Willems

    10 maanden geleden
    Niks zal nog dalen. Aandeelhouders willen einde van het jaar centen zien. Niet meer ,niet minder. En iedere keer dat er iets "uitbreekt," hebben de fabrieken en vivaldi regering de kans om de prijzen te verhogen.
  • Rogé Brouwers

    10 maanden geleden
    Die vivaldi graaiers zullen het graag horen.Kunnen verder graaien.
  • Franky Vansteelandt

    10 maanden geleden
    Als je als overbelaste alleenstaande niet dicht bij een landsgrens woont ben je de pineut. Alles in grote aantallen kopen is niet interessant voor mij en wat kilometers betreft brengt het niet op. Als ik ooit verhuis ga ik dicht bij de grens met Frankrijk wonen.