Archieffoto

Discussie in woonzorgcentrum omdat medewerker hoofddoek niet mag dragen

In het woonzorgcentrum Aymonshof in Dendermonde zijn enkele medewerkers agressief benaderd door een familielid van een jobstudente. Hij kon het niet verdragen dat ze geen hoofddoek mocht dragen. "Over het incident zelf kan ik niets zeggen, maar in sommige functies mogen werknemers geen uiterlijke tekenen van hun geloof dragen", zegt Wouter Van der Vurst, algemeen directeur van de stad.

"Het is 2023 en we leven in een diverse samenleving. Dus stadsmedewerkers mogen wel degelijk een hoofddoek dragen in bepaalde functies", zegt algemeen directeur van Dendermonde, Wouter Van der Vurst. "Maar als het gaat om mensen die met publiek in contact komen, vragen we die uit te doen, om de neutraliteit te bewaren."

De directrice van het rusthuis vroeg gisteren aan een startende jobstudente om haar hoofddoek uit te doen, omdat ze toch in contact zou komen met de rusthuisbewoners. "De jongedame riep meteen een familielid op om haar te steunen", legt schepen voor Sociale Zaken Tomas Roggeman (N-VA) uit. "De confrontatie met het hoofddoekverbod in een publieke functie leidde tot verbale agressie en bedreigingen. Later werden de beelden van de discussie door de betrokkenen verspreid via het sociale medium Tiktok en volgden tientallen bedreigingen via mail tegenover de directie en de teamcoach."

Klacht politie

De directie heeft intussen een klacht ingediend bij de politie tegenover het familielid. Ook het gemaakte beeldmateriaal werd aan de politie overgemaakt. Bovenop de klacht van de directie zal ook het stadsbestuur een klacht indienen. De processen-verbaal worden overgemaakt aan het parket.

Meest gelezen