© AFP

Ook kalender Serie A is bekend: kampioen Napoli op openingsspeeldag op bezoek bij Frosinone

De Italiaanse landskampioen Napoli opent het nieuwe seizoen in de Serie A in het weekend van 19 en 20 augustus met een verplaatsing naar promovendus Frosinone, zo maakte de Lega Serie A woensdag bekend.

Bron: BELGA

Frosinone staat voor het eerst sinds 2019 weer op het hoogste niveau in Italië. Napoli veroverde vorig seizoen voor de derde keer ooit en voor het eerst sinds 1990 de Scudetto.

De verrassende vicekampioen Lazio krijgt eveneens een uitwedstrijd voorgeschoteld om het nieuwe seizoen mee te beginnen. De Romeinen trekken dan naar Lecce. Inter, de nummer drie van vorig seizoen, ontvangt Monza in San Siro. AC Milan trekt naar Bologna en Juventus moet op bezoek bij Udinese.

De eerste topper van het seizoen wordt al op de derde speeldag (weekend van 3 september) geserveerd, met de clash tussen Napoli en Lazio. Ook AS Roma tegen AC Milan en Inter - Fiorentina zijn dan stevige affiches. De eerste Derby della Madonnina tussen Inter en AC Milan wordt op de vierde speeldag (weekend van 17 september) afgewerkt.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer