BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Waarom Wout van Aert plots weer als ‘super domestique’ fungeerde: “Het toont aan dat de sfeer in de ploeg nog altijd opperbest is”

Even leek het op de Mont Ventoux revisited. Maar dit keer in de Pyreneeën. Uiteindelijk zat Wout van Aert weer in zijn vertrouwde rol van ‘super domestique’ - ofwel superhelper. Al was het maar om te bewijzen dat alles vergeten en vergeven is. En dat, na de misser in San Sebastian, de sfeer bij Jumbo-Visma weer opperbest is.

11 reacties

  • Andy Van Daare

    10 maanden geleden
    Toonde al meer dan voldoende, en de Tour duurt nog 2 weken. Moet pijn doen ad ogen voor een zekere P.isenborghs met een WVA quasi elke dag in beeld. Zelfs al is het nét niet, niemand heeft meer animo gebracht id Tour dan hij deze week...
  • Mieke Ponet

    10 maanden geleden
    Dat Wout zich weer maar niet leeg rijd zoals verleden jaar want het WK komt er snel aan. Hij zou veel beter meer aan zijn eigen moeten denken.
  • Lore Janssen

    10 maanden geleden
    Achteraf bekeken is de analyse altijd eenvoudig natuurlijk. Van Aert heeft er wel voor gezorgd dat het in de kopgroep nooit stilviel en toen het ertoe deed was de ploeg van Pogacar dan ook opgesoupeerd. JV koerst open en aantrekkelijk, een verademing na de jarenlange catenaccio van Sky/Ineos.
  • stefaan lalonge

    10 maanden geleden
    Zinnige repliek van Seppe. UAE ging so wie so rijden achter Hindley en Cicione. Wout heeft met zijn krachten gewoekerd maar de ploeg weinig of niets bijgebracht op de honderd meter na dat hij op kop reed voor Vingegaard. Had beter zijn krachten gespaard om zelf iets te proberen of Vingegaard langer te helpen. Sterk gereden van Wout maar dit was wel een zinloze raid. Het mag ook eens gezegd worden zoals het is.
  • Dennis Vermassen

    10 maanden geleden
    Wout en Benoot zijn super collega's van de ploeg.