BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Vandenbroucke wil Covidmails niet vrijgeven en blokt wet af die hem daartoe kan verplichten: “Hij heeft belangenconflict”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gooit al een jaar lang alles in de strijd om zijn Covidmails te beschermen. HLN vroeg die e-mails op via de Wet op Openbaarheid van Bestuur en kreeg al twee positieve adviezen, maar de minister blijft tegenwerken. Ook op politiek niveau: hij verzet zich hevig tegen een nieuwe wet die hem ertoe kan verplichten de mails te bezorgen. Minister Vandenbroucke ontkent dat hij met een belangenconflict zit.

299 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    10 maanden geleden
    Heeft Vandenbroucke nog niet genoeg miserie veroorzaakt tijdens zijn loopbaan ?
  • Dirk THYS

    10 maanden geleden
    Om het met de eigen woorden van ne politicus te zeggen ‘ wie gelooft die mensen nog ‘
  • Gerda Rosiers

    10 maanden geleden
    Gaat u dan de mails van de Vlaamse, Brusselse en Waalse ministers belast met gezondheidszorg ook vragen en krijgen? Tenslotte werden de beslissingen unaniem genomen.
  • Eduard Dierckx

    10 maanden geleden
    Hij heeft hier al de nodige diensten bewezen als zakkenvuller en mocht dan nog gaan studeren op onze kosten in het buitenland. Waar rook is, is er vuur is het gezegde. Dat hij geen inzage wil geven zegt genoeg. Wij betalen hem tenslotte dus zolang hij weigert mag hij geen wedde meer krijgen. Als dienaar van de EU zal hij daar nog wel een jobke krijgen zeker.
  • Jos Denis

    10 maanden geleden
    Blijkbaar begrijpen die hoge heren nog steeds niet dat het vijf na twaalf is voor de geloofwaardigheid van ons politiek systeem. Ze blijven het vertrouwen maar verder ondermijnen.