“Zwaarste aanval sinds begin van de oorlog”: vier doden na Russische raketaanval op Lviv, vijftig huizen verwoest

Bij een raketaanval op een appartementscomplex in Lviv zijn woensdagnacht vier mensen om het leven gekomen. Het zou gaan om de zwaarste aanval op de stad in het westen van Oekraïne sinds het begin van de oorlog.

adb, jvh
Bron: BELGA

“Al drie doden”, had burgemeester Andriy Sadovy in eerste instantie nog gezegd op Telegram. Inmiddels is de dodentol opgelopen tot vier. Er vielen daarnaast ook nog minstens negen gewonden, meldt het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens Sadovy kwam puin van neergeschoten raketten terecht op het appartementsgebouw: dat zou een brand hebben veroorzaakt, maar die is inmiddels geblust.

In totaal werden meer dan vijftig huizen verwoest. Meer dan zestig mensen moesten geëvacueerd worden, zeven anderen werden uit het puin gehaald. Volgens de burgemeester gaat het om de zwaarste aanval op de stad sinds het begin van de Russische invasie in februari 2022.

De aanval is een klap voor de inwoners, want Lviv – op zo’n 70 kilometer van de grens met Polen – werd zowat beschouwd als de veiligste stad in heel Oekraïne. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zwoer op sociale media alvast dat er “een antwoord” een zou volgen. “Een sterk antwoord.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© via REUTERS

© via REUTERS

© via REUTERS

© via REUTERS

© via REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© via REUTERS

© via REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER