De twee slachtoffers waren uitgeweest in de Gianpula nachtclub in Żebbug.© Google Maps

“17-jarig Frans meisje verkracht terwijl vriend (16) urenlang in elkaar geslagen wordt”: vijf jongeren uit Brussel opgepakt

Een 17-jarig Frans meisje deed maandag samen met een 16-jarige Zwitserse vriend aangifte bij de politie van vreselijke feiten. Zij zou verkracht geweest zijn en hij werd urenlang in elkaar geslagen na een avondje uit. De daders zouden vijf jongeren uit Brussel zijn. Zij werden op de luchthaven gearresteerd en voor de rechter geleid. Dat schrijven lokale media.

Bron: Times of Malta, Malta Today

Eén van de ergste zaken die hij ooit heeft meegemaakt. Zo omschreef politie-inspecteur John Spiteri de feiten die zich in de nacht van zaterdag op zondag hadden afgespeeld woensdag in de rechtbank. Vijf Belgische jongemannen tussen 20 en 17 jaar stonden er terecht voor onder meer verkrachting en ernstige slagen en verwondingen.

De slachtoffers zijn een 17-jarig Frans meisje en een 16-jarige Zwitserse vriend. Zij hadden maandagnamiddag in het politiecommissariaat aangifte gedaan van de vreselijke feiten die ze hadden doorstaan de nacht ervoor.

Het meisje en de vriend waren in de nacht van zaterdag op zondag uit geweest in de Gianpula nachtclub in Żebbug. Omstreeks 4 uur ’s nachts wilden ze een taxi naar huis nemen. Tijdens het wachten werden ze aangesproken door de 20-jarige Belgische ex-vriend van het meisje, die samen met vrienden op vakantie was op Malta. Hij zou hen veilig naar huis brengen, want de twee hadden te veel gedronken. Maar in de taxi kreeg het meisje nog meer alcohol opgedrongen, waardoor ze meermaals het bewustzijn verloor. De 16-jarige Zwitser kreeg slagen en werd gedwongen in de taxi te stappen.

LEES OOK. Profvoetballer wellicht niet vervolgd voor aanranding Vlaams meisje: “Hij smeekte om de zaak zo te laten en heeft excuses aangeboden”

Verkracht, geslagen, vernederd

Toen het meisje uiteindelijk toch wakker werd in een appartement in de kustplaats Sliema, bleek dat ze verkracht werd door haar ex-vriend. Ze maande hem aan te stoppen, maar hij negeerde haar. “Toen ze haar gezicht draaide om te proberen op te staan, merkte ze dat er meer mannen in de kamer waren, die het gebeuren aan het filmen waren”, klonk het in de rechtbank.

Terwijl het meisje verkracht werd door de twintiger, sloegen de vier anderen de 16-jarige Zwitser in elkaar. Urenlang werd hij gepest en geslagen. “Deze mishandeling was zo vernederend dat ze hem op een gegeven moment dwongen zijn broek naar beneden te doen en hem op zijn billen sloegen, sommigen met hun handen en anderen met een riem.” De eerder kleine jongen durfde geen weerstand te bieden. Het hele gebeuren vond plaats tussen 5.00 uur ’s morgens en 13.00 uur ’s middags op zondag.

Onderschept op de luchthaven

De twee waarschuwden de politie dat de vijf jongemannen maandag opnieuw naar huis zouden vliegen, waarop de politie hen onderschepte in de luchthaven. De vijf jongemannen verklaarden in de rechtbank dat ze uit Brussel komen.

(Lees verder onder de foto)

De vijf werden door de politie onderschept op de luchthaven.© Shutterstock

De ex-vriend van het slachtoffer werd beschuldigd van onder meer verkrachting, het vasthouden van een minderjarig meisje tegen haar wil, lichte verwondingen en seksuele activiteiten met een minderjarige. Hij pleitte onschuldig over de hele lijn.

De vier anderen werden ervan beschuldigd de 16-jarige jongen met de dood bedreigd te hebben, hem zwaar verwond te hebben en het hele gebeuren te filmen om het slachtoffer nog bijkomend leed te bezorgen. Eén van de vier, een 17-jarige, werd ook beschuldigd van diefstal. Hij zou op een bepaald moment de smartphone van de Zwitser genomen hebben en probeerde een handtas ter waarde van 2.000 euro van het luxemerk Louis Vuitton te kopen en te verzenden naar zijn thuisadres in Brussel. Drie van de vier pleitten onschuldig.

Eén jaar met uitstel

Eén van de jongemannen die beschuldigd werden van ernstige slagen en verwondingen, besloot wel toe te geven aan de feiten. De 17-jarige zou volgens lokale media voetballen bij de Belgische nationale ploeg U18. Hij werd onmiddellijk berecht. Zijn jonge leeftijd en schuldbekentenis werden als verzachtende omstandigheden gezien, waardoor de rechtbank hem een gevangenisstraf van één jaar met uitstel oplegde en ook een contactverbod van drie jaar uitsprak.

“We kunnen niet zomaar de boodschap de wereld insturen dat je naar Malta kunt komen en een minderjarige zonder aanleiding in een nachtclub kunt aanvallen. Een voorwaardelijk invrijheidstelling is in dit geval een te lichte straf”, zei politie-inspecteur Spiteri achteraf.

De zaak zal donderdag verdergezet worden.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER