Prijskaartje tweedehandswagen zwakt af

Na een stevige hausse dalen de prijzen van de tweedehandswagens. Door onder meer de impact van de hoge inflatie op het gezinsbudget en de komst van extra lage-emissiezones is er minder interesse in die voertuigen.

Waarom is dit belangrijk?

De voorbije jaren was het aanbod tweedehandswagens geslonken, wat een opwaartse impact had op de prijzen. De coronacrisis en de daaruit voortvloeiende onderdelentekorten leidden tot lange levertijden voor nieuwe auto’s, waardoor ook minder wagens doorschoven naar de tweedehandsmarkt.

In het nieuws: Volgens cijfers van de sectorfederatie Traxio is de verkoop van nieuwe wagens in de eerste jaarhelft sneller toegenomen dan die van de tweedehandswagens. Er werden 15 procent meer tweedehandswagens geleverd, tegenover een toename van 35 procent bij de nieuwe wagens.

  • Er worden dus nog altijd meer tweedehandswagens verkocht, maar de prijs daalt wel. Volgens Ivo Willems, CEO van de autohandelaar Cardoen, zijn de prijzen van die voertuigen met 5 à 10 procent gezakt.
    • Voorna
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer