© AFP

Steun van een generatiegenoot: Roger Federer leeft mee met sukkelende Rafael Nadal: “Ik hoop echt dat hij nog aan spelen toekomt”

In een interview met het Amerikaanse CNN liet Roger Federer (41) zich uit over enkele tenniskwesties.

Jens Heylen
Bron: CNN

De actieve tenniscarrière van de Zwitserse legende kwam op de Laver Cup van vorig jaar ten einde. Het iconische beeld waarop Federer en Nadal zichtbaar geëmotioneerd elkaars hand vasthouden, staat intussen in het geheugen van menig sportliefhebber gegrift.

“Iedereen van ons: Murray, Djokovic, Nadal en ik zaten daar te wenen omwille van mijn tennispensioen, de muziek of eender welke andere reden”, komt Federer bij CNN nog eens terug op dat moment. “Ik denk dat we op dat moment gewoon allemaal beseften hoe fortuinlijk we mogen zijn dat we op onze leeftijd nog kunnen tennissen.” Novak Djokovic en Andy Murray zijn momenteel actief op Wimbledon, maar Rafael Nadal is sinds de Australian Open op de sukkel. De Spanjaard onderging recent een heupoperatie waarvan hij mogelijk vijf maanden zal moeten herstellen.

© Peter van den Berg / Avalon

“Om nu Rafa (Nadal, red.) door deze moeilijke periode te zien gaan… Ik heb het ook meegemaakt, maar ik hoop echt dat hij nog wat aan spelen kan toekomen en de sport op de manier kan afsluiten die hij zelf voor ogen heeft. Hopelijk is het dan meer dan alleen in het dubbelspel, zoals bij mij het geval was. Maar ik geloof er nog steeds in”, steekt Federer zijn generatiegenoot een hart onder de riem.

Djokovic wordt achtste titel gegund

Federer heeft momenteel nog het record van acht Wimbledontitels op zijn naam, maar de kans is groot dat Djokovic deze editie op gelijke hoogte komt. “Eerlijk? Het zou geweldig zijn voor hem”, vertelt Federer. “Ikzelf heb mijn momenten gehad. Als iemand er nu in slaagt om mij te evenaren of te passeren, dan is dat hun moment. Als speler wilde ik ook records evenaren of scherper stellen maar nu ik met pensioen ben, kijk ik er veel relaxter naar. Ik ben trots op mijn prestaties, maar ik hoop echt dat Djokovic erin slaagt. Hoe meer hij kan verwezenlijken, hoe meer hij bijdraagt aan de geschiedenis van het tennis en ver daarbuiten. Hij is de topfavoriet en ik zou niet verbaasd zijn als hij Wimbledon opnieuw wint”, aldus de Zwitser, die nog eens benadrukt dat hij (voorlopig) geen coach zal worden. “Om de coach te worden van een actieve speler? Dat is en blijft moeilijk voor mij. Ik heb vier kinderen en ik wil er voor hen zijn. Ik zie het voorlopig nog niet gebeuren dat ik mee op tour ga om iemand te begeleiden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer