AFP or licensors

Kinderen Franse acteur Alain Delon dienen klacht in tegen vrouw die "misbruik maakt van zijn fragiele toestand"

De drie kinderen van Frans filmicoon Alain Delon hebben een klacht ingediend tegen de vrouw die bij hem ingetrokken is. Zij vermoeden dat de vrouw misbruik maakt van de "kwetsbare toestand" van hun vader. Delon is 87 jaar en werd in 2019 getroffen door een beroerte.

Anouchka, Alain-Fabien en Anthony Delon hebben een klacht ingediend bij het parket van Montargis, waar hun vader woont. Alain Delon zelf zou de klacht ook schriftelijk ondersteunen.

Alain Delon met dochter Anouchka.
AFP or licensors

"Sinds de beroerte van Alain Delon is deze vrouw, die bij hem is ingetrokken, steeds agressiever. Ze kleineert en beledigt hem en zijn kinderen", legt de advocaat van de familie uit. 

"Ze isoleert Alain Delon voortdurend van zijn naaste vrienden en familie. Ze controleert systematisch zijn telefoongesprekken en privéberichten. Ze antwoordt in zijn plaats, doet alsof ze hem is en probeert zijn post te onderscheppen."   

Anthony Delon diende ook een tweede klacht in voor "opzettelijk geweld en opsluiting van een kwetsbaar persoon". De feiten zouden al zeker 1,5 jaar aanslepen. Alain Delon zou ook een brief hebben gestuurd naar de vrouw om zijn woning te verlaten.

Wie is Alain Delon? Delon is een van de grote namen van de Europese cinema. Hij speelde hoofdrollen in films als "Rocco e i suoi fratelli", "La piscine" en "Il gattopardo".  

In totaal acteerde hij in meer dan 80 films, en werkte samen met klinkende namen als Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Michelangelo Antonioni en Jean-Pierre Melville.

Met de Frans-Egyptische zangeres Dalida scoorde Delon een hit met "Paroles, paroles". Drie jaar geleden ontving de acteur nog een ere-Gouden Palm in Cannes. 

Delon in zijn jonge jaren met een ander Frans icoon, Brigitte Bardot.

Meest gelezen