Waarom zijn mosselen plots zoveel duurder dit jaar? “Het loont echt om de prijzen in de supermarkten te vergelijken om een deal uit te slaan”
Het mosselseizoen is eindelijk geopend en supermarkten strijden om ze aan de laagste prijs aan te bieden. “Toch zijn ze dit jaar zo’n 5 procent duurder”, zegt Louis Maes van Delhaize. Hoe komt dat? Zijn de schelpen die prijs waard? En waar vind je de goedkoopste? Onze journaliste trok naar Yerseke en zocht het uit. Caroline Verwijs van mosselverwerker Krijn Verwijs geeft uitleg én deelt tips om goedkopere exemplaren te scoren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
“Nu vraagt meer dan 50% van onze klanten hiernaar”: ken jij al dé nieuwe trend bij zwembaden in de tuin?
-
HLN Shop
Van ballongarde tot kneedhaak: wanneer gebruik je welke klopper op je keukenrobot of handmixer?
Een keukenrobot is veel meer dan een veredelde mixer. Toch als je de diverse hulpstukken waarvan een kwalitatief toestel voorzien is juist inzet. Weet je geen raad met deze mysterieuze objecten en liggen ze maar te verstoffen in je kast? Een spijtige zaak waar HLN Shop graag verandering in brengt met een overzicht van de meest courante kloppers. Meteen aan de slag gaan? Eindigen doen we met een overheerlijk recept voor kaastaart. -
Waarom appelsap in zoveel producten gebruikt wordt (zelfs in voeding waarin je het niet verwacht)
Koop je een flesje ‘tropisch fruitsap’ in de supermarkt, dan is de kans groot dat je in de plaats van mango- of ananassap toch vooral appelsap drinkt. Een X-thread waarop de ontdekking gedeeld werd, ging viraal. En meer zelfs: appelsap vind je ook terug in onder andere ketchup en fruitbeleg zoals confituur. Waarom zit dat ingrediënt in zoveel producten verstopt? -
-
PREMIUMInterview
Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
-
PREMIUM
Hoe (on)gezond is het om elke dag fastfood te eten en waarom?
Dirk (58) eet al 25 jaar lang vijf dagen per week een hamburger met frietjes bij McDonald’s. Ook Dieter (30) en Stefan (31) bezochten recent alle 111 McDonald’s-filialen van België in één week en aten toen meermaals per dag fastfood. Maar wat doet elke dag fastfood eten met je lichaam? Is zo’n ‘McWrap’ of burger met kip gezonder dan een Big Mac? En kan je de ‘schade’ van fastfood nog terugdraaien? Diëtiste Sanne Mouha legt uit. -
PREMIUM
De 7 suggesties van chef Dominique Persoone: “De Libanese keuken is héél vriendelijk voor je budget”
Dominique Persoone roert zelf graag in de potten, maar schuift minstens even graag zijn voeten onder tafel in een goed restaurant. Maar waar doet hij dat het liefst? De chef tipt zijn zeven favoriete eetadressen. En opvallend: de chocolatier bestelt zelden een dessert. “Nu ik chocolatier ben, wil ik na de werkuren een goed stuk vlees en stevige, hartige gerechten.” -
PREMIUM
“Een aanpassing kan een zwaar fertiliteitstraject overbodig maken”: deze rol speelt voeding bij mannen voor meer vruchtbaarheid
-
PREMIUM
Wat eet je best om een te hoge bloeddruk te voorkomen? “Het is een misverstand dat minder koffie drinken helpt”
-
Livios
Na woningbrand door zonnepanelen in Meise: welke gevaren loop je met zo'n installatie?
In het Vlaams-Brabantse Meise woedde gisterenavond een hevige brand. Daarbij raakten twee personen gewond. De oorzaak bleek een set zonnepanelen te zijn die vuur hadden gevat op een achterbouw. Dergelijke nieuwsberichten doen bij sommigen onder ons de twijfel over de brandveiligheid van zonnepanelen oplaaien. Terecht of niet? En waar schuilen de risico’s? Bouwsite Livios zoekt het uit. -
PREMIUM
Welke feta is het lekkerst? Kaasmeester proeft 10 soorten en deelt een 9 op 10 uit: “Iets duurder, maar ook beter van smaak"
Samen met mozzarella is fetakaas ongetwijfeld één van de populairste kazen om toe te voegen aan een zomerse salade. Maar de ene feta is de andere niet. “De kaas wordt gemaakt van schapenmelk en geitenmelk”, verklapt kaasmeester Frederic Van Tricht. “Hij moet romig aanvoelen in de mond.” Welke versie uit de supermarkt leunt goed aan bij die verwachtingen? Hij proeft er 10 en deelt de ultieme bewaartips. “Dit is echt geen geld voor wat je in de plek krijgt.” -
Independer
“Hond van 35 kg zonder beveiliging op achterbank wordt projectiel van 1 ton”: zo vervoer je je viervoeter wél veilig in de auto