Gisteren ging het mosselseizoen van de hangcultuur officieel van start. De supermarkten strijden om het laagste prijskaartje, maar hoe komt het dat de mossel zoveel duurder is dit jaar? Onze journaliste trok naar Yerseke en zocht het uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Gisteren ging het mosselseizoen van de hangcultuur officieel van start. De supermarkten strijden om het laagste prijskaartje, maar hoe komt het dat de mossel zoveel duurder is dit jaar? Onze journaliste trok naar Yerseke en zocht het uit. © ANP / Faye Pynaert

Waarom zijn mosselen plots zoveel duurder dit jaar? “Het loont echt om de prijzen in de supermarkten te vergelijken om een deal uit te slaan”

Het mosselseizoen is eindelijk geopend en supermarkten strijden om ze aan de laagste prijs aan te bieden. “Toch zijn ze dit jaar zo’n 5 procent duurder”, zegt Louis Maes van Delhaize. Hoe komt dat? Zijn de schelpen die prijs waard? En waar vind je de goedkoopste? Onze journaliste trok naar Yerseke en zocht het uit. Caroline Verwijs van mosselverwerker Krijn Verwijs geeft uitleg én deelt tips om goedkopere exemplaren te scoren.