AP
Volledig scherm
© AP

De Tour leeft nog: Pogacar slaat terug in tweede Pyreneeënrit, Vingegaard wel de nieuwe leider

Tadej Pogacar is ‘alive and kicking’. De Sloveen van UAE Team Emirates gaf Jonas Vingegaard vandaag in de tweede Pyreneeënrit een koekje van eigen deeg na diens demonstratie gisteren. De Deen is wel de nieuwe leider, maar de Ronde van Frankrijk 2023 is nog niét gereden.

57 reacties

  • Lucien Mertens

    10 maanden geleden
    Wat is deze Wout Van Aert toch een oerkracht, in al mijn 'vele' jaren zelden gezien.
  • Chris knaepen

    10 maanden geleden
    Toen Vingegaard Pogacar niet uit het wiel kon rijden op de Tourmalet had hij moeten stoppen en Wout de kans moeten geven op ritwinst.
  • Danny van Treek

    10 maanden geleden
    Hier zitten toch kenners bij elkaar. Maat moeten volgen en wieltjes zuiger? Rij zelf eens een bergop en probeer eens in een wiel te blijven zitten. Met het plan Jumbo was niets verkeerd , Pogacar was vandaag gewoon de sterkste. Had hij de benen van een dag eerder had hij weer moeten lossen. Zo simpel is koers en al dat gezever errond is goed om tijd en pagina's te vullen.
  • Marc Verdonck

    10 maanden geleden
    Knappe prestatie van Wout maar ik denk dat hij vanaf de afdaling van de tourmalet tot de laatste kilometers van de laatste klim vinegaard kapot gereden heeft .
  • Marco brilmans

    10 maanden geleden
    Net zoals hij bij de eerste pyreneeënrit, heeft Jonas drie man op sleeptouw genomen en zelf helemaal tot het gaatje is moeten gaan zonder 1 overname. Je kan veel zeggen over deze ritten maar je kan niet ontkennen dat Jumbo als ploeg, een prachtig staaltje tactiek heeft neergezet. Met uitzondering van individueel toptalent, Tadej, heeft UAE de breedte en overgave niet zoals Jumbo Visma.