© GMAX AGENCY

Voetbal Challenger Pro League Beerschot

Beerschot voert kapitaalsverhoging door van drie miljoen euro, nieuwe spelers op komst

Antwerpen -

Na het vertrek van Jan Van den Bergh en Thibo Baeten viel er deze week toch ook goed nieuws te rapen bij Beerschot. De club voert een kapitaalsverhoging van drie miljoen euro door en verwacht redelijk snel twee inkomende transfers. In Frankrijk kreeg ook zusterclub Châteauroux goed nieuws te horen.

Koen Frans

Zoals geweten is het technisch budget van Beerschot op dit moment bevroren. Dat wil zeggen dat er alleen maar ruimte is voor inkomende transfers als er andere spelers de club verlaten. Wel, na het vertrek van Ilias Sebaoui, Issa Soumaré, Jan Van den Bergh en Thibo Baeten van de voorbije dagen krijgt Beerschot eindelijk een beetje financiële ademruimte. Er worden de komende dagen dan ook minstens twee nieuwe spelers verwacht. In principe zullen dat rechtstreekse vervangers zijn voor de jongens die de club verlieten.

Doekje voor het bloeden

Beerschot heeft deze week ook een kapitaalsverhoging van drie miljoen euro doorgevoerd, zo blijkt uit een publicatie in het Staatsblad. Algemeen directeur Frédéric Van den Steen bevestigde dat nieuws vorig weekend al in een interview bij Gazet van Antwerpen. “Onze aandeelhouders hebben een nieuwe kapitaalsverhoging doorgevoerd om aan de eisen van de Financial Fair Play te voldoen. Anders riskeerde Beerschot een puntenstraf aan het begin van het seizoen 2024-2025. De putten worden nog gedicht. Maar ook niet meer dan dat.”

Het doorvoeren van die kapitaalsverhoging geeft de bezorgde Beerschotsupporters alvast een klein beetje moed. En ook vanuit Frankrijk kwam er hoopgevend nieuws. Châteauroux, de Franse zusterclub van Beerschot, moet dan toch niet naar vierde klasse zakken. Twee weken geleden had een financieel controleorgaan van de Franse voetbalbond dat nochtans beslist omdat Châteauroux vier miljoen euro schulden had. De club ging in beroep tegen die beslissing en loste in tussentijd ook een deel van de openstaande schulden af. Met succes: Châteauroux mag op het derde niveau blijven voetballen. En eigenaar United World laat de club voorlopig dus niet vallen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer