Nachtclubs in Brussel erkend als cultureel erfgoed

De bestaande nachtclubs en discotheken in Brussel worden erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Het nachtleven in Brussel is bekend in binnen- en buitenland en is volgens het Brussels Gewest typisch voor de hoofdstad. De erkenning moet ervoor zorgen dat dat zo blijft.

De erkenning komt er op initiatief van vertegenwoordigers van de sector in nauwe samenwerking met Ans Persoons (one.brussels-Vooruit), Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed, en haar voorganger Pascal Smet.

Brussel is echt bekend om zijn uitgaansleven en dat willen we zo houden

Ans Persoons (one.brussels-Vooruit), Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed

Het is een symbolische erkenning en hoort bij een breder plan voor het Brusselse uitgaansleven, zegt staatssecretaris Ans Persoons. "We willen ons nachtleven en zeker de bekende clubs een toekomst geven. Ook als er problemen zijn zoals recent met de Fuse, moeten we samen naar oplossingen zoeken. Dat is een uitdaging, maar het is het waard. Brussel is echt bekend om zijn uitgaansleven en dat willen we zo houden."

De Brusselse clubcultuur hoort nu bij het lijstje van Brussels immaterieel cultureel erfgoed zoals eerder al de frietkotcultuur, het bloementapijt, de Ommegang, de biercultuur, de beiaardcultuur, de valkerij en de Meyboom. Die laatste vier zijn door UNESCO zelfs erkend alsĀ immaterieel cultureel erfgoed Onlangs werden ook witloof en speculaas Brussels culinair cultureel erfgoed.

Meest gelezen