Louis Patris.© BELGA

Anderlecht heeft tweede versterking beet: Louis Patris komt voor zo’n 4 miljoen euro over van OHL

Anderlecht heeft naast Kasper Dolberg een tweede versterking beet. Paars-wit betaalt zo’n vier miljoen euro voor de 22-jarige Belgische rechtsachter Louis Patris van OH Leuven. Patris tekende een contract van vijf jaar. Het is de bedoeling dat hij zaterdag meegaat op stage. De transfer van Dolberg moet nog worden geofficialiseerd, maar ook hij wordt zaterdag op het vliegtuig richting Oostenrijk verwacht.

Jürgen Geril, Milan Augustijns en Thomas Standaert

Het was de Brusselaars menens om rechtsback Louis Patris binnen te halen. Nadat een eerste bod werd geweigerd, verhoogden de Brusselaars hun bod voor de Belgische belofte-international, die op het EK U21 de eerste 45 minuten speelde in de openingsmatch tegen Nederland, maar daarna zijn plaats verloor aan Hugo Siquet. OH Leuven stemde in met een bedrag in de buurt van de vraagprijs die ze hadden vooropgesteld: zo’n vier miljoen euro.

Patris speelde tot 2015 bij de jeugd van Standard, waarna hij naar OH Leuven vertrok. Daar maakte hij op 1 maart 2021 zijn debuut voor de A-ploeg. Het afgelopen seizoen was Patris titularis bij de Leuvenaars en sprong hij in het oog van de bondscoach van de nationale beloften, Jacky Mathijssen. Sinds eind september 2022 verzamelde hij daar zes caps.

Nu moet Patris bij Anderlecht de concurrentie aangaan met Michael Amir Murillo. Patris krijgt de tijd om zich te ontwikkelen bij paars-wit, want hij tekent een overeenkomst van vijf jaar.

Patris lijkt wat op Arthur Vermeeren. Tijdens de voorbereiding van de U21 op het EK vroegen fans hem een handtekening omdat ze dachten dat hij de middenvelder van Antwerp was.

Louis Patris was erbij op het EK U21, hier links op de foto met Eliot Matazo en Charles De Ketelaere.© BELGA

Rodrigo Zalazar

Ondertussen zoekt RSCA ook naar creativiteit voor het middenveld. Daarom deed het bij Schalke 04 een bod op Rodrigo Zalazar (23), een Uruguyaanse offensieve middenvelder. De dribbelaar was afgelopen seizoen goed voor twee goals en zes assists in de Bundesliga. Helaas kon hij niet verhinderen dat de club uit Gelsenkirchen degradeerde. Zalazar heeft nog een contract tot 2026 bij Schalke, maar staat open voor een nieuwe competitie en uitdaging. Zijn marktwaarde wordt wel op vier miljoen euro geschat en de vraag is of het voorstel van paars-wit in de buurt komt. Aangezien Yari Verschaeren nog out is tot 2024 en zowel Françis Amuzu als Amadou Diawara op een transfer azen, zal er nog veel versterking nodig zijn. In het keepersdossier rond Hendrik Van Crombrugge en RC Genk dringt de tijd, maar is er voorlopig geen noemenswaardige beweging.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer