Nog een woontoren op komst naast ZNA Cadix

Antwerpen -

Er komt een nieuwe woontoren naast het toekomstige ziekenhuis ZNA Cadix, tussen Park Spoor Noord en het Eilandje. De West-Vlaamse vastgoedondernemer Bart Versluys wil in Antwerpen een gebouw met 23 verdiepingen bouwen.

Patrick Van de Perre

Hoewel Versluys Groep, dat is de vastgoedpoot van het West-Vlaamse bedrijf, nog geen omgevingsvergunning heeft aangevraagd, lijkt het erop dat de nieuwe woontoren naast het algemeen ziekenhuis ZNA Cadix komt. Dat gaat in september open, nadat alle afdelingen verhuisd zijn van ZNA Stuivenberg in de gelijknamige wijk.

Aan de westkant van het ziekenhuis langs de Kempenstraat werd een aantal jaren geleden de Doktoren opgeleverd. Die is 81 meter hoog en goed voor 154 appartementen. Groep Versluys wil een tweede toren bouwen aan de andere kant van het ziekenhuis. Die moet 23 verdiepingen en 70 appartementen tellen. Op voorwaarde dat de nog niet aangevraagde omgevingsvergunning wordt goedgekeurd.

Groep Versluys bouwt vooral woningen aan de Belgische en de Nederlandse kust, maar kijkt nu voor het eerst ook naar Antwerpen. De nog te bouwen toren zou het eerste project van Bart Versluys zijn in Antwerpen. Hiervoor richtte Versluys de joint venture Kempendok Vastgoed op, samen met Immpact. Dat is een Antwerpse projectontwikkelaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV