Zebbug, Malta

Belgische jongeren verdacht van verkrachting en mishandeling in Malta

Er loopt een onderzoek in Malta naar verschillende Belgische jongeren wegens verkrachting en mishandeling. Dat schrijven enkele Maltese media. De overheidsdienst Buitenlandse Zaken bevestigt aan onze redactie op de hoogte te zijn van een gerechtelijke procedure tegen "verschillende jonge Belgen in Malta". 

De overheidsdienst Buitenlandse Zaken bevestigt alleen dat ze op de hoogte is van een gerechtelijke procedure over mishandeling en verkrachting gepleegd door verscheidene jonge Belgen in Malta. Specifieke informatie over individuele dossiers geeft Buitenlandse Zaken niet.

Volgens verschillende Maltese media gaat het om vijf Belgische jongeren, waarvan één een 17-jarig meisje zou hebben verkracht. Ook zouden ze de 16-jarige vriend van het meisje ontvoerd, mishandeld en beroofd hebben. 

Het Franse meisje zou volgens dezelfde media in Malta een relatie hebben gehad met een Belgische jongen. Afgelopen weekend zouden ze elkaar opnieuw ontmoet hebben in een nachtclub, waarna het misgelopen zou zijn. 

De overheidsdienst Buitenlandse Zaken in Brussel en de Belgische Ambassade in Rome, bevoegd voor Malta, laten weten dit dossier op te volgen. Ze staan in contact met sommige van de betrokken families. 

Meest gelezen