Vooralsnog is Windows het meest gebruikte besturingssysteem in China.
Volledig scherm
Vooralsnog is Windows het meest gebruikte besturingssysteem in China. © afp

China lanceert alternatief besturingssysteem voor computers

De Chinese overheid heeft een eigen open-sourcebesturingssysteem voor computers gelanceerd. OpenKylin moet een alternatief vormen voor de populaire Amerikaanse besturingssystemen Windows van Microsoft en MacOS van Apple.

28 reacties

  • Peter Trippaers

    10 maanden geleden
    China voert al >20 jaar een economische oorlog tegen het westen door alles te stelen. Voor de twijfelaars, blijf van hun technologie af en bescherm jezelf zo tegen hun spionage en toekomstige chantage / oplichting. Al de andere rotzooi wat ik hier lees is afleiding…
  • Peter Buyck

    10 maanden geleden
    Los van de varianten van Linuxdistributies is het grote gevaar dat de Chinese overheid aan spionage kan doen. 'wat je zelf maakt, kan je beter beheren/bespioneren'. Iets wat ze niet of héél moeilijk kan met andere besturingssystemen zoals Windows en iOS.
  • Rene Goossens

    10 maanden geleden
    Besturingssystemen gebaseerd op Linux zijn reeds lang in heel veel smaken verkrijgbaar, en deze kunnen gratis gedownload worden. Linux systemen zijn niet door China ontwikkeld, maar grotendeels in Europa en Amerika (het continent). Deze worden heden heel veel in server toepassingen gebruikt. Heb zelf Debian draaien op mijn server.
  • Leo Sneriek

    10 maanden geleden
    Tussen de regels lees ik .. T'is goedkoop dus ik doe het maar. Daarom komt vrijwel alles nu uit China en zijn er zoveel fabrieken gesloten in het Westen. En probeer die tij nu maar eens te keren.
  • Ives Ameel

    10 maanden geleden
    Daar zal nogal wat raars inzitten en hoeveel is er nageaapt ?