Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Pogacar weer op niveau, maar victorie kraaien hoeft niet: waarom Vingegaard nog steeds in het voordeel lijkt

Tadej Pogacar (24) - en met hem de ‘neutrale’ wielerfan - noemde zijn tiende ritzege in de Tour “een enorme opluchting.” Het tijdsverlies van woensdag blijkt een offday, zonder vervolg. Dit was de ‘normale’ Pogacar. De Tour is (even) gered, maar hoerastemming is overbodig. De Sloveen moet nog steeds tijd goedmaken en het parcours speelt in zijn nadeel.

8 reacties

  • Gino Denil

    10 maanden geleden
    In het wiel blijven zitten en de bonificaties pakken. Meer moet Pogacar eigenlijk niet doen.
  • Seppe Goossens

    10 maanden geleden
    Teleurgestelden mogen dan 'wieltjeszuiger' roepen, maar die Pogi haakte toch maar mooi bij een krachtig Jumbo-treintje aan, net als Vingegaard, en had aan het einde meer over dan wie ook. Mensen die willen dat hij op kop sleurt met geel-zwarte mannetjes aan z'n wiel begrijpen de koers niet. Jumbo-Visma besloot helemaal zelf voorop te gaan rijden en dat heeft zo z'n nadelen. 'Moet je niet achteraf gaan klagen dat een ander dat niet deed.
  • Heinz Rumes

    10 maanden geleden
    Dat is het moderne wielrennen of moet ik zeggen wiellekes zuigen, ik heb geen respect voor Pogacar want die rijdt alleen maar de laatste km, Van Aert daarentegen is de echte overwinnaar van deze rit, ook niet Vinegaard dat is ook maar op het einde dat je zo een renner ziet, alle respect voor Van Aert de echte winnaar.
  • Roger Vanopstal

    10 maanden geleden
    Gans de dag in het wieltje zitten en dan nog bejubeld worden, ik begrijp het niet. Sportief kan het zeker niet genoemd worden, een duidelijk teken van zwakte en onvermogen. Aanvalslust = 0,0.
  • Roger Versavel

    10 maanden geleden
    Pogacar maakt wielrennen samen met Van Der Poel et Van Aert (en vroeger Sagan) aantrekkelijk, Vingegaard daarentegen, das berekend saai Froome-wielrennen.