Amerikaanse tiener die na acht jaar werd gevonden, was eigenlijk nooit vermist

Een Amerikaanse tiener die in 2015 als vermist is opgegeven en vorige week na acht jaar teruggevonden is, blijkt nooit vermist geweest te zijn. Volgens de politie van Houston keerde hij een dag later, nadat hij vermist werd opgegeven terug naar huis. De moeder heeft de politie jarenlang misleid door valse namen op te geven.

Begin deze maand werd in Houston in Texas een man van 25 jaar die sinds 6 maart 2015 vermist was, gevonden in de buurt van een kerk. "Een barmhartige Samaritaan heeft mijn zoon gevonden en onmiddellijk de politie en de hulpdiensten gebeld", reageerde zijn moeder. 

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de jongeman nooit echt vermist was. Hij werd als vermist opgegeven in 2015, maar een dag later keerde hij terug naar huis. 

De politie wil nog geen verdere verklaringen geven omdat het onderzoek nog volop aan de gang is. Wel is duidelijk dat de politie jarenlang om de tuin is geleid door de jongeman en zijn moeder. De moeder gaf de speurders valse namen op en daardoor is de jongen nooit gevonden.

Woensdag zijn de moeder en de zoon urenlang ondervraagd door de politie. Het is nog niet duidelijk of de zoon wordt beschouwd als een slachtoffer of een verdachte in de opmerkelijke zaak. 

Meest gelezen