© EPA-EFE

Nieuwe Twitter-variant van Meta krijgt mogelijk juridisch staartje: “Twitter dreigt met klacht”

Twitter dreigt ermee om Facebook en Instagram-moeder Meta aan te klagen over diens nieuwe app ‘Threads’. Dat bericht de Amerikaanse nieuwssite Semafor.

Bron: BELGA

Meta lanceerde Threads woensdag in een honderdtal landen, maar nog niet in de Europese Unie. Het gaat om een kopie van Twitter, de microblogsite die vorig jaar werd overgekocht door Elon Musk.

LEES OOK. Het ziet eruit én werkt als Twitter, en heeft meteen miljoenen gebruikers: Threads neemt vliegende start

In een brief aan Meta beschuldigt een advocaat van Twitter het concern ervan vertrouwelijke informatie en interne kennis van Twitter te hebben gebruikt voor de ontwikkeling van Threads. Hij verwijst onder meer naar het feit dat Meta tientallen voormalige werknemers van Twitter zou hebben aangenomen die toegang hadden tot deze vertrouwelijke informatie.

Toen Twitter in handen kwam van Musk voerde die een grote ontslagronde uit, waardoor duizenden werknemers hun baan verloren. Sinds de overname ligt de microblogsite ook regelmatig onder vuur van gebruikers en adverteerders voor de wijzigingen die de excentrieke miljardair doorvoert op het platform.

Twitter-eigenaar Elon Musk reageerde op het nieuws over de klacht met de tweet “concurrentie is prima, valsspelen niet”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meta zelf ontkent de beschuldigingen van Twitter. Het bedrijf zegt dat er geen voormalige Twitter-werknemers Threads mee technisch hebben ontwikkeld.

Meta zakt op Wall Street

De koers van Meta ging donderdag na de lancering bijna 1 procent omlaag op Wall Street, nadat het Threads-moederbedrijf woensdag nog bijna 3 procent aan beurswaarde had gewonnen.

Vermoedelijk speelt de algehele sombere stemming op de aandelenbeurzen hierbij een rol: de belangrijkste graadmeters op Wall Street gingen donderdag omlaag na het verschijnen van een sterk Amerikaans banenrapport van loonstrookverwerker ADP. De nieuwe cijfers wakkeren bij beleggers de vrees aan dat de Federal Reserve de rente in de Verenigde Staten nog wel even verder kan gaan opvoeren. Door het oplaaien van de rentevrees eindigde de Dow-Jonesindex 1,1 procent lager op 33.922,26 punten. De brede S&P 500 zakte 0,8 procent tot 4411,59 punten. De Nasdaq leverde ook 0,8 procent in, op 13.679,04 punten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER