Ferrero-fabriek in Aarlen ligt al week deels stil na nieuwe salmonellabesmetting

© BELGA

Een week nadat in de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen opnieuw salmonella was ontdekt, ligt een deel van de productie nog stil. Er verlaat ook geen enkel eindproduct de fabriek, zo heeft het bedrijf donderdag gezegd.

lto
Bron: BELGA

De salmonellabesmetting, die werd opgemerkt tijdens de verscherpte controles die in de fabriek uitgevoerd worden sinds een vorige besmetting, werd een week geleden bekendgemaakt. Volgens de eerste analyses zou de vloer van de fabriek besmet geweest zijn.

Meteen werd een deel van de productie in de fabriek stilgelegd. Dat is nog steeds het geval. De desbetreffende productielijnen worden momenteel gereinigd. “Hoewel er geen enkel eindproduct positief heeft getest, gaat er niets naar buiten uit de fabriek”, zegt Laurence Evrard, woordvoerster van Ferrero Benelux. Het bedrijf verwacht dat de tijdelijke maatregelen ongeveer een maand kunnen duren. Er zijn geen gevolgen voor de werkgelegenheid in de fabriek , klinkt het nog.

De fabriek moest begin april 2022 de deuren sluiten na een salmonellabesmetting. Meer dan 3.000 ton Kinder-chocoladeproducten die er waren geproduceerd, werden wereldwijd teruggeroepen. Ruim twee maanden later kon de fabriek heorpstarten. Sindsdien worden er meerdere controles uitgevoerd per dag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen