Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Komend weekend weer puffen geblazen met temperaturen boven de 30 graden, maar hitte houdt niet aan

Dit weekend wordt het opnieuw tropisch warm en zwoel. Nadat we de warmste junimaand ooit beleefden in België, kregen we de afgelopen twee weken wat verkoeling. Daar komt dit weekend een einde aan met temperaturen die boven de 30 graden klimmen, al is de hitte deze keer wel van korte duur. Na het weekend krijgen we wisselvallig weer met opnieuw koelere temperaturen tegen het einde van de week.

De warmte lijkt terug van even weggeweest. De aarde beleeft haar warmste week ooit, met dagrecords van 17,8 graden Celsius dinsdag en woensdag. En komend weekend wordt het ook weer puffen en blazen in België. Maar die hitte houdt deze keer niet aan: volgende week wordt het wisselvallig en zakken de temperaturen opnieuw tot 20 graden.

Vrijdag wordt het zonnig en warm, met soms enkele stapelwolken. De maxima liggen tussen 24 graden in de Hoge Venen, 28 graden aan zee en tot 29 graden in het centrum van het land. Vanavond en vannacht is het helder met minima tussen 13 en 18 graden.

Ook zaterdag is het zonnig en zeer warm, met zwoele maxima die schommelen tussen 27 graden op de Hoge Venen en tot 32 graden in de Kempen en in het oosten van het land.

In de loop van de namiddag verschijnen er stapelwolken die in de late namiddag of avond lokaal kunnen uitgroeien tot enkele onweersbuien. De kans daarop lijkt het grootst in de streken langs de Franse grens en in het westen van het land.  

Zondag wordt het opnieuw vrij zonnig en blijft het drukkend warm, maar kunnen er nadien felle onweersbuien ontstaan. Vanaf de middag verschijnen er stapelwolken en in de namiddag en avond neemt de kans toe op regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk. De maxima schommelen tussen 22 graden aan zee en tot 28 of 29 graden in het binnenland.

Maandag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden. De wind waait zwak tot matig, meestal uit zuidwestelijke hoek. 

Dinsdag begint de dag vrij zonnig. In de loop van de dag neemt de bewolking toe, gevolgd door regen- en onweersbuien, die van west naar oost door het land trekken. De maxima schommelen tussen 23 en 28 graden.

Woensdag en donderdag is het wisselend bewolkt met kans op enkele lokale buien. De maxima schommelen rond 20 of 21 graden in het centrum van het land.

BEKIJK - "Zwoel weekend, maar volgende week gaan we de wisselvallige toer op", zegt weervrouw Sabine Hagedoren

Videospeler inladen...

Meest gelezen